Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Biz her yaz Yalakderede bahçemizden **** çevreden aldığımız domatesler den domates suyu yaparız ve bütün kış kullanırız. Fakat sağlık açısından hiç araştırmadık.
Şöyle : Domatesleri rondodan geçiriyoruz. 1Kg için 1 aspirini ezerek karıştırıyoruz. Sonra mutlaka ağzı geniş meyve suyu şişelerine dolduruyoruz. Üzerine 2 parmak kadar ayçiçek yağı koyup ağzını sıkı sıkı kapatıyoruz. Serin ve gölge bir yerde saklayıp kış boyu salça yerine domates suyu kullanıyoruz. Şimdi soruyorum bu sağlığa aykırı mı değilmi?
|
Mahmut abinin tarifinden yola çıkarak bugün itibariyle 7 kavanoz domates suyum oldu
umarım patlamazlar. Acaba diyorum bu domatesler çığ olduğu için içerisinde yaşayan bitki hücreleri ışığa maruz kalıp fotosentez yapmaya başlayınca patlıyor olabilir mi? Zeytinyağını acıtan neden gibi. O yüzden kavanozlarımı siyah poşetlere koyup mutfak dolabına gizledim bakalım neler olacak. Bir de memetin verdiği gün kurusu domatesi denedim. Sonuçları iletirim. Afiyetle kalın..