View Single Post
Eski 17-06-2006, 13:00   #18
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
CASCADE STYLE

Ucurumlarin bir kovuguna veya yarigina nasilsa dusmus bir tohumun yeserdikten sonra, doganin etkisi sonucu [kar, ruzgar, kayalarin dususu, isiga karsi olan buyume gudusu, vs] Kivrimlarla bukumlerle asagiya sarkan agaclar olarak buyurler. Yani bu tarzi dogada ucurum kenarlarinda gorebiliyoruz,peki buna dayanarak, biz bu tarza: UÇURUM SALKIMI tarzi diyebilir miyiz? ve YARI UCURUM SALKIMI tarzi.


WINDSWEPT STYLE

Dogada ruzgarin surekli tek yone esmesinin etkisi ile tum dallarin ayi yone buyumesi tarzi. Buna RÜZGAR YATIĞI tarzi desek olurmu?


DOUBLE TRUNK STYLE

Cift govde tarzi Çinde yaygin bir tarzdir. Agacin govdeleri topraga yakin bir yerden cikmali, iki govdenin kalinligi ayni olmamali, iki govde ayni hizada olmamali biri azacik onde olmali. ilk dal daha ince olan govdeden cikmali, kalin govdenin boyu digerinden uzun olmali, kalin govde ince govdeyi kanat germis koruyormus gibi durmali.

Iste bundandir ki Çinliler bu tarza bazan "BABA - OĞUL" veya "ANNE - OĞUL" diyor. Annenin ve babanin ogula olan sevgisi herkesce bilinen bir sey. Onerim biz Çinlilerden bir adim one gecip de bu tarza bir de "KAYINANA-GELIN" tarzi desek olur mu? birbirini seven kayinana gelinlerin simgesi olsun..

Herkese Autraliadan selamlar
ALI


Düzenleyen malina : 17-06-2006 saat 14:41
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön