View Single Post
Eski 25-08-2008, 17:35   #60
E®TY
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2005
Şehir: İzmir/Karşıyaka
Mesajlar: 201
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gravel Mesajı Göster
Çok çok teşekkür ederim Sn. E®TY . Dikenleri temizliyorum. Bakıma devam ediyor besin verme sıklığını azaltıyorum. Gördüğüm dğeişimleri de buraya yazarım.
Unutmadan son bir soru daha sormak istiyorum. Şu an haftada bir suluyorum. Tüm saksı nemelenecek ve saksı altından bir miktar su verene kadar. Sonra 1 hafta sonra suluyorum tekrar. Eşim eskiden 2 günde 1, 1 bardak su veriyordu. Hangisi daha doğru acaba? Ya da ikisi de mi yanlış? Sulama için (özellikle şu yaz sıcağını da dikkate alırsa) sizin öneriniz nedir acaba.
Saygılarımla
İzmirdesiniz gördüğüm kadarıyla. Normal bir su bardağını ölçü kabul edersek her seferinde 2 bardağı geçmemek kaydıyla haftada 3 gün sulamanız yeterli olacaktır. Tabi ew içi şartlarınız da önemlidir. Ofisimde klima çalışırken oda sıcaklığını tutturabiliyorum ve bu bana yeterli oluyor. Fakat arokarianızın bulunduğu ordam oldukça sıcak oluyorsa bu sulamayı biraz daha sıklaştırabilirsiniz. Çünkü özellikle izmir sıcaklarında yaptığınız sulama daha bitki köklerine gitmeden buhar olup gidiyor. Çok su vermemenizi öneririm hatta bazı günlerde (sıcak olmayan günlerde bahar ve kış mevsimleri) toprağın biraz da olsa kurumasına bile izin verebilirsiniz.
Bu arada msn adresinizi buldum ekledim(tabi eğer o adres ise) sakıncası yoktur umarım, çok sık siteye bakamıyorum. Gelişmeleri ordan takip edebiliriz.

E®TY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön