View Single Post
Eski 25-08-2008, 09:04   #45
gravel
Ağaç Dostu
 
gravel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 124
Eşimin doğduğu gün babasının fide olarak getirdiği bir Araucaria var. 24 yıllık ve hala saksıda. 24 yılda, İstanbul'dan Muğlaya, Muğladan, Antalyaya, ordan İzmir'e taşınmış. Zamanla alt dalları kuruyup düşmüş. Tepe dalları duruyor. Alt dallar aşağıya sarkmış ve kuruma belirtileri gösteriyor. Tekrar canlılığını sağlamak için, saksının üstündeki toprağı yeniledim. Haftada bir tüm saksı sılanacak şekilde suluyorum. 15 günde bir sıvı besinli suyla suluyorum. Yaprakları uçlardan yeşerdi ve uzadı. Tepeden yeni bi filiz verdi. Bir de en alt dalın da altında yeşil bir nokta belirdi. Filiz gibi görünüyor ama kaybedilen dallardan sonra yeniden alttan filiz vermez diye biliyordum. Yanlış mı biliyorum acaba? Fotoğrafını da altta veriyorum. (bir alt mesajdaki 10 numaralı foto)

Bu ağacı daha da toparlaması için, kuruma belirtileri gösteren alt dalları ve alt dal yapraklarını nasıl canlandırabilirim?
Fotoğraflarını aşağıda ekliyorum. Yetmediği için 5i bu mesajda 5i de bi alttakinde. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çeyrek asırlık bu koca oğlanı nasıl toparlatırım?

Eklenen Resimler
     
gravel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön