View Single Post
Eski 20-08-2008, 11:42   #65
elektronik.
Ağaç Dostu
 
elektronik.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2008
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 104
sayın eczadolabı, bende de aynı sorun vardı benim teras açık dolayısıyla çok aşırı güneş oluyor aşırı güneşte de hem çiçekler meyvaya dönüşemiyor hem de bitki soluyordu. ben de gölgeleme yaparak bitkiyi ayakta tutmaya çalıştım sonuçta meyvaya dönüştü geçen hafta da ilk meyvaların tadına baktık.

Benim tesbitlerim de bitkiyi aşırı güneş ışığı ve sıcaklıktan koruyacaksın.Oksijen miktarını azaltıp çoğaltarak denedim pek bir fark göremedim.Benim ph ve ec değeri ölçme imkanım olmadı haftada bir besin eriğini deiğiştirdim.

Sera ortamlarında yetiştirilen topraksız tarımı incelediğimiz de birçok veriler dikkate alınarak bitki yetiştiriliyor.Topraksız tarım seralarının otomasyon sistemlerini üreten bir arkadaşımın belirttiğine göre yetiştirilen bitkilerin yapraklarından örnek alınıp testleri yaptırılıyormuş bu testler sonucuna göre bitkinin ihtiyacı olan besinler hazırlanıyormuş. Ayrıca sizin de belirttiğiniz gibi iklimlendirmenin de çok önemli olduğunu belirtti. Sıcaklık,güneş ışığı,nem gibi metorolojik değerlerinde sürekli ölçülerek bitkinin ihtiyacı olan en iyi ortam sağlanarak bitki yetiştirilmeye çalışılıyormuş.

Biz amatörlerin şu an için böylebir ortam sağlaması mümkün değil onun için biz de kendi imkanlarımız ölçüsünde bitkiden nasıl en iyi verimi alabiliriz onun çabası içindeyiz.
iyi çalışmalar dileği ile.

elektronik. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön