View Single Post
Eski 19-08-2008, 08:18   #266
Günüm
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Japon gülünde tomurcuk dökülmesi

İnternette japon gülü ile ilgili farklı sitelerden yaptığım alıntıları toparlayıp, türkçeye çevirdim. Dilerim yardımcı olur.

Japon güllerinin tomurcukları çok hassastır. Sulamanın ve gübrelemenin fazla ya da yetersiz oluşu, sıcaklığın 35 derecenin üzerine çıkması ve zararlı böcekler tomurcukların açmadan düşmesine sebep olur. Özellikle katmerli türleri tomurcuk düşürmeye çok yatkındır.
Çiçeği ıslak/kuru döngüsüne sokmadan, düzenli bir sulama sistemi ile sulamak çiçeği strese sokmamak açısından çok önemlidir. Çiçeklerine dikkat ederek, sabah ve akşamüstü saatlerinde yapacağınız fısfıslama çiçeğinize çok iyi gelecektir. (Güneşin çiçeğe doğrudan geldiği zamanlardan kaçının.)

Kullanılan gübrenin, yüksek potasyumlu olanından seçilmesi gerekir.
(NPK üçlüsünde son harf “K” potasyumu temsil eder). Potasyumun yanı sıra, iz elementlerin de (Demir ( Iron-Fe), Bakır (Copper-Cu) ve Mangan ya da Manganez (Manganese-Mn)) mutlaka bulunması gerekir. Bitkileri coşturup, çiçeklenmeyi arttıran, yüksek fosfor içeren (NPK üçlüsündeki ortadaki harf “P” fosforu temsil eder) gübrelerin sadece çiçeğin yapraklarına sıkmak için kullanması, yeterlidir. Toprağına verilmesi, çiçeğin topraktan diğer elementleri almasına engel olacaktır. Bu da Japon gülünü yine strese sokacak ve tomurcuklarını düşürecektir. Gübreleme, toprak nemli iken yapılmalı, asla kuru toprağa gübreli su verilmemelidir.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön