View Single Post
Eski 18-08-2008, 21:51   #170
Nurcan Özgür
Ağaç Dostu
 
Nurcan Özgür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
YAĞLI TURŞU

Sevgili negatif kırmızı yağ biberini(kapya)ben temizleyip tohumlarını ayıklayıp istediğim irilikte doğrayıp, bir kapta 1 ölçü yağ 1 ölçü su 1 ölçü sirke biraz da tuz kaynatıp biberleri azar azar içine atıp renk değiştirecek kadar içinde tutup çıkarıyorum.

Eğer kışlık saklayacaksam çok az haşlıyorum kavanozlara dizip aralarına tane karabiber,sarımsak,defne yaprağı (çok yakışıyor bence mutlaka olmalı),biraz da maydanoz haşladığımız su yağ sirke tuz karışımıyla kavanozları ağzına kadar doldurup sıkıca kapatıyorum.

Eğer hemen yenecekse biraz daha fazla haşlıyorum ki biraz daha yumuşak olsun hemen yiyelim. Birde bu yağlı turşuyu sadece yağ biberiyle yapmıyorum biraz sivri biber , patlıcan, hata hemen canımız istedi sivri biberim yok çarlistondan da yapıyorum hepsi karışık rengarenk harika gözüküyor bir tencerede buzdolabında uzun süre muhafaza ediliyor.

Pişir suğuduğu zaman hazır. Eğer yağ miktarı fazla geliyorsa hemen yeneceklerde azaltmakta mümkün ben bazen öylede yapıyorum ama kışlıklarda ölçüyü tam yapıyorum bozulmasından endişe ederek (bu konuda bir bilgim yok ).

Özellikle çok haşlanmaması gerekiyor yoksa yerken çıtır çıtır olmuyor.

Nurcan Özgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön