View Single Post
Eski 11-08-2008, 18:27   #144
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Bize adam lazım.

Merhaba,

Devlet tarafından uygun kullanılamayan her kurum milletin başına beladır. Hele bizim gibi, aldığı kararlar yüzünden ülke büyük zararlar görsede kimsenin hesap vermediği ülkelerde iş tamamen kontrolden çıkar.

Ama kurumda siyasilerce atanmış yöneticinin hırslarından veya beceriksizliğinden çıkar, veya siyasi gücü elinde bulunduranın borusu öteceğinden seçimlerde kendi yandaşlarına ulufe gibi dağıtılacağından. Bu sebeplere koalisyonlarda ki kar paylaşımlarıı ve diğer etkileride ilave ederseniz ve bizim devletin hantal yapısını da eklerseniz. Bu işin imkansızlığı ortaya çıkar.

Belki haklı olduğunuz husus şu: Bu sistemde peşkeş çekilmeden, birinin adamı olmadan, sadece ülkesini ve üstüne düşen görevi çıkarsız yapacak insan azaldı.

Çaresi 1.sınıf vatandaşların 2. sınıf vatandaşlardan iktidarı devralmasıdır. Ama bu uygulamayı yapmasını umduğumuz partiden henüz bir yaklaşım yok. Böyle olunca da ortalık kurtlara kalıyor.

Ayrıca bu işi partiler olmadan yapmak ve siyaseti daha akıllı ve dürüst insanlara bırakmak lazım. Siyaset ülke ve vatandaş için yapılmalı. Elde edilmesi muhtemel kazanç mutlaka ülkenin ve milletin kazancından sonra gelmelidir.

Ama siyaset, magandaların para kazanma alanları oldukça sadece ormanlarımız değil, işe yarar bütün şeyler başa gelenin hırsı ve isteği ile kullanılacağına göre hiç şansımız yok demektir. Her 5 yılda bir ülkeyi başka br zihniyet soyacaktır.

Devlet tarafından yönetici atanarak yönetilen ve siyasilerin hırslarından hırpalanmamış , iyi ve verimli yönetilebilen , halkın işine yarayan ve kar edebilen bu ülkede ne var.

Bize lazım olan irfanı hür vicdanı hür akıllı ve becerikli yöneticiler o da bizde yok. Ve böyle giderse uzun bir süre olmayacak da.

Umarım ormanlarımızı hem işletirken bir miktar kazanç da sağlayacak ama asla peşkeş çekmeden önce ülke menfaatini gözeterek koruyup kollayacak ve mutlaka geliştirebilecek açgözlü olmayan birileri bulunur.

Belkide ormanlarımızı orduya zimmetlemeliyiz. veya Tema ama Tema kendine bakamıyor. Özerk bir komite oluşturulabilir ama içinde atanacaklar olacağından kısa zamanda YÖK'e döneceğine eminim.


Saygılar.


Düzenleyen Oğuz Karsan : 25-08-2008 saat 18:06
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön