View Single Post
Eski 11-08-2008, 17:57   #1
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Hiç merak ettiniz mi? Acaba elinizdeki tapu geçersiz mi?

Merhaba,

Başına gelmeden anlayamadığımız şeyler vardır ya, işte bu onlardan.

Mesela elinizdeki tapuya rağmen bir gün orman idaresi size burası daha önce ormandı diye dava açabilir mi?

Evet açabiliyormuş. Çünkü Yargıtay kararları diye bir güç onlara istediklerini veya yaptıkları yanlışları düzeltme imkanı veriyor. Şimdi dikkat edin orman iddiası ile açılacak davalarda zamanaşımı da yok. Evet şaşırmayın YOK.

Yani diyelim onbeş yıl önce hatta 20 yıl önce bir yer aldınız. Tapusu ,herşeyi var. Bir gün orman idaresi burası 1950 lerde ormanmış diyerek dava açabiliyor.
Böyle şey olmaz demeyin olur. Yargıtay kararları böyle bir uygulamaya izin veriyor.

Peki ben de yargıtaydaki o kocaman hakimlerimize vatandaş olarak soruyorum. Bu ne biçim insaf ? Bu ne biçim karar?

1950 lerde zaten her yer orman değilmiydi. Hatta şu an sizin oturduğunuz binalar evleriniz arabalarınızı parkettiğiniz alanlar. Vs.

Peki ikinci bir soru. Aşağıdaki Yargıtay Kararı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 1, maddesine aykırı değil mi?

Alıntı:
Yargıtay 20, Hukuk dairesi 12,07,1993 gün ve 1992/11625 esas 1993/6200 karar sayılı içtihatında "Kesinleşmiş tahdit sınırları dışında kalmış olsa dahi,eylemli durumda orman niteliğini koruması halinde taşınmazın Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerden sayıldığından ve özel mülkiyete konu edilemeyeceğinin kabulu gerekir."
demiş.

Bu karara dayanarak işlerini zamanında gerektiği gibi yapmayan ormancılar, kaç yıl geçerse geçsin ve tapulu olsun olmasın, her yere dava açabiliyorlar.

Bu kanunlara aykırı değil mi? Evet aykırı. Peki neden düzeltme gereği duyulmuyor da, bir sürü dava açılmasına meydan verilip insanlar mağdur ediliyor?

Yanlış ve haksız kararlar yüzünden İlla birileri gidip ülkesi aleyhine dava açıp kazansın diye mi ? Kaldı ki birkaç dava açılıp kazanılmış kararınızı düzeltmek için daha neyi bekliyorsunuz ?

Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 05-01-2009 saat 13:01
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön