View Single Post
Eski 11-08-2008, 15:46   #142
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Orman Yagınları ile mücadele bu ekiple yürümez.

Merhaba,

Orman Yangını çok ciddi bir olay. Aynı gökdelen yangınları gibi özel bir olay nasıl normal yangın ekipleri gökdelen yangınlarında yeterli olamıyorsa, bizim ormancılık sistemimizin içindeki yangın söndürme ekipleride yeterli olamaz zaten olamıyor da.

Ama esas sorun ormanılığımızda. Zaten eski model ilkel yapıda olan bir teşkilat. İçindeki birkaç çağdaş ve gayretli insanın modern dünyaya yetiştiremeyeceği kadar hantal. Bu lafları çamur atmak veya sadece eleştirmek için yazmadım.

Birilerinin kral çıplak deme zamanı geldi. Orman çıplak. Her gelen orman bakanı yeni demeç ve hedefler ile ortaya çıkıyor ama sonuç değişmiyor. Gerçi Veysel Eroğlu daha önceki görevlerinde hep başarılı olmuş bir yönetici. Amabence yinede bu orman yangınları meselesi daha özel çaba ve yetişmiş ekip gerektiriyor sanırım.

Orman yangınları ile mücadele ekibi belkide komandosu olmalı bu ekiplerin kendi uçağı, helikopteri ve yangını erken uyarı uydusu olmalı. Orman yangınını haberlerden değil uydudan haber almalılar. Arabaların plakalarının uzaydan okunduğu bu devirde çok şey istemedim herhalde.

Masa başı orman bölge müdürleri ve iki arazöz bir kepçe ile ve hele ne zaman çalışıp çalışmayacağı belli olmayan kiralama uçaklar ve pilotlar ile bu iş yürümez. Çanakkalede düşmanla nasıl mücadele edildiyse orman yangınları ilede öyle ve o ruhla topyekün savaşabilmek lazım.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön