View Single Post
Eski 10-08-2008, 22:01   #112
otugay
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Oldukça yeni bir üyeyim ve bu konu başlığına ilk defa girdim. Bu konu için sanırım Tülay hanımın kurbağalarına teşekkür etmemiz lazım. Tülay hanım anladığım kadarı ile önerileri dinlememiş ve bence çok iyi yapmış. Özellikle kimyasal kullanımı ve havuzun boşaltılmassı ile ilgili olanları.

Benim bahçemde de 15 senedir Tülay hanımın havuzunun çok benzeri var. Tülay hanım belirtmemiş ama benimkinde herhangi bir izolasyon yok, dibi toprak yanların bir kısmında dökme taş var. Önceleri çok yoğun alg problemim varddı. Algler ile doğal olarak başa çıkabilmenin basit bir kuralı var. Yüzeyin 1/3'ü gölge olacak, 1/3'lük kısımda da zemine suya oksijen veren bitkilerden olacak. Şu anda yaklaşık bu oranda nilüfer ve oksijen veren bitki var. Ayrıca kırmızı süs balıkları da koydum.

Şu anda hiçbir alg problemim yok. Ayrıca bu minik eko sistemde kendileri gelen su yılanları (2 cins), su kaplumbağaları, yengeçler, semenderler, çeşit çeşit böcekler ve tabi kurbağalar var. Yalı çapkını, gri balıkçıl ve balaban mevsimine göre balıklarımı yemeye geliyorlar (onların da dengelenmesi lazım). Bunların dışında bir adet ördek de bir senedir burada konaklamaya karar verdi.

Şu anda hiçbir cinste aşırı çoğalma yok, denge içinde yaşıyorlar.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön