View Single Post
Eski 09-08-2008, 19:21   #1
rexex
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 7
Sebzeleri ısıran zararlılar

Bizim köydeki(bizim değil aslında neyse) evin bahçesine ufak bir bahçe yaptık.etrafını çadır direkleri kullanarak tel ile çevirdik.Burada biber,domates,patlıcan,salatalık,kabak,mısır ve fasülye yetiştiriyoruz.

Ne kadar uğraşırsak uğraşalım bir türlü kabak yetiştiremedik.Kabak çıkıyor büyümeden kayboluyordu.Bu olay özellikle bal ve süs kabaklarında oluyordu.İlk önce ev boyandığı için işçilerin ve köylülerin aldığını düşündük fakat sonra iş anlaşılmaya başladı.

Biber toplarken alt daldaki biberlerin(tatlı biber) ısırılmış olduğunu gördüm.Kimse yere yatıp daldaki biberi ısırmayacağına göre işin içinde başka bir iş olmalıydı.

Ve kısa bir aramadan sona bizim kabakları biberlerin arasında buldum. Üstlerinde ısırık izleri vardı ve 1-2 metre kadar sürüklenmişlerdi. Isırıklar insan ağzı kadardı.Ama herhalde çoğu kişi süs kabağını daha tam olmadan koparıp bir ısırık alıp biberleirn arasına atmaz.Hani tek kabakta olsa neyse 5 tane falan vardı.

Daldaki kabakların üstünde de ısırıklar vardı.Bir de nedense bu sene hiç fasülye alamadık fasülyeyi türk işi olarak mısıra sardırmıştık.Hani onu köylüler toplayabilir de.kabakları kim yiyor.

Acaba tavşan falan olabilir mi?Ya da köstebek.Gerçi hiç köstebek deliği yok.

İsterseniz ortam hakkında da biraz bilgi vereyim.Bahçenin arkası bir iki dönüm kadar çayırlık.Oradan sonra da köylülerin inek girmesin diye çit olarak ektikleri çalılar var.

Çalıların ilerisinde ise tarla var.Tarla da anayola açılıyor.Bölge genel olarak çayırlık.Tavşanın yaşayabileceğini düşünüyorum.

AMa tavşan niye kabağı koparıp bir iki metre sürükleyip bir ısırık alıp bırakır ki?Ha bu arada unutmuşum salatalıklarda ortada yok.Yanlız lahanalar (çok az var) sağlam.Tavşan olsa önce lahanayı halletmez mi?

rexex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön