View Single Post
Eski 09-08-2008, 13:31   #168
seleste
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Domates Soslu Acı Biber Turşusu

1 kilo kadar tarla domatesi
300-400 gr acı küçük kıl biber
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Sarmısak, tuz, nane ya da dereotu
1 lt lik cam kavanoz

Biberleri ayıklayıp, saplarını biraz kesiyoruz, yıkıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.
Sarmısakları ayıklayıp yıkıyoruz
Domatesleri derince bir kaba rendeliyoruz. İsteyen çekirdeklerini süzebilir. Tuz ilave ediyoruz.

1 lt cam kavanozun dibine brikaç sarmısak koyarak başlıyoruz. Biberleri dikey olarak yerleştiriyoruz. Aralarına sarmısak ilave ediyoruz. Yarısına gelince domates sounu döküyoruz. Bir çatal yardımıyla kavanoz kenarlarına ve biberlerin aralarına tam dolmasını sağlıyoruz. Hava boşluğu kalmamalı. Üstüne yarım çay bardağı sirkeyi ilave ediyoruz. Biber ekleyerek kavanoz dolana kadar devam ediyoruz. Aynı işlemi tekrarlıyoruz. En son nane ya da dereotu yapraklarını koyuyoruz. Kapağı kapatıp ters çevirdiğimiz zaman dipte hava boşluğu kalmamış olmalı.

Bu turşuyu kışlık olarak hazırlarız. Bazen tarhana çorbası pişirirken bir yemek kaşığı kadar ilave ederiz. Çorbayı acı ve ekşi sevenlere... Ben kışı bekleyemedim ve bir kavanoz hazırladım. Turşu sararınca size fotoğraf ekleyeceğim. Bu, yapımı son derece kolay ve lezzetli turşuyu annemden öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim. Afiyet olsun.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön