View Single Post
Eski 04-08-2008, 18:28   #68
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sevgili Berduray öyle güzel anlattınız ki ben de mi yapsam
Ama İstanbul'un havası sizinki gibi değil.

Sayın Nisalp, çalışırken yaptığım alışkanlığımı devam ettiriyorum:

Domatesleri yıkayıp, kaynar suda bir kaç dakika beklettikten sonra soyuyorum. Dilimleyip sonra da bir müddet kaynatıp (kıvamı önemli değil), uygun poşetlere yerleştirip derin dondurucuda saklıyorum. Bu şekilde yaptıklarımı yemeklerde kullanıyorum.

Bir de yıkanan domatesleri kabuklarıyla beraber doğrayıp biraz pişiriyorum, blender ile iyice parçalayıp, poşetlerde derin dondurucuda saklıyorum. Bunu da mis gibi domates çorbası yaparken kullanıyorum.

Ayrıca bazen de bütün(doğranmamış) domatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber derin dondurucuda saklıyor, yemek yapacağım zaman suyun altına tutup kabuklarını soyuyor, sonra da kesip kullanıyordum. Ama forumda bazı sebzelerin kaynatılmadan dondurulduğunda bakteri problemi yaşayabileceğini okudum. Bu nedenle domatesteki durumu bilemediğimden tavsiye de edemiyorum, zira en pratik metod buydu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön