View Single Post
Eski 03-08-2008, 16:55   #18
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Vatandaşın biri geçen sene zeytinliğine yol açarken 4 ağaç devirmiş. Orman idaresi birkaç gün önce kimin yapmış olabileceğini gelip bana sordu.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster

Yakana, bilmeden yanmasına sebep olana, yangından koruyamayana, tüm yetkililere ve sisteme küfürler edip yola devam ettim (...........)

Melih Gökçek kadar olamayacakmıyız....( Buna çok güldüm işte; ilahi Karsan)

Ulu Önder Atatürk ülkeyi gençliğe emanet etmedi mi? Ama bakın bakalım gençler nerede? işşiz, güçsüz sokaklarda, barlarda, internette... (Orman yangınlarında gençlerin suçu ne anlayamadım yahu)

Rüşvet alıp ormana zarar verecek şekilde şartnameye uydurmayan denetçiyide OYARIM... 'Breh breh!... '
Biraz kaba oldu ama.... (Kaba olsaydı buna bile razıydık...)
Sayın Oğuz Karsan yine çoşmuş asıp kesiyor... Çıkarına dokunmuşlar gibi seviyesini düşürüp ağzını mağzını bozuyor... Sanki burası az çok bir seviye ve edep kaygısı gözetmeyen bir yer değilmiş de ipini koparmışların uğrak yeri olan bir kahvehane...

Yapmayın sayın Karsan hani siz öğretmendiniz?..
Öğrencileriniz karşısında da mı böyle konuşuyordunuz yoksa?..

Böyle zıvanadan çıkmış gibi seviyesi bozuk sözler ettiğinize göre sakın bir nedeni olmasın
Hani sanırsınız ki devletin bomboş duran bir arazisini gözünüze kestirip, ağaçlandırmayla üzerinden hak elde etmeye çalışmış da isteğiniz ters yüz edilmiş gibi bir haliniz var... Orman İşletme Yöneticilerine ve sair ormancılara veryansın ediyorsunuz ama ormancılar muhbirliğinize başvuracak kadar sizi sevdikleri, kendilerine yakın buldukları anlaşılıyor… Siz bari yapmayın Allahaşkına!..

Bakın siz ormanların korunamadığını bu yüzden özelleştirilmeleri gerektiğini öne sürerseniz ben de ormanda özelleştirme tartışmaları çıktığından beri orman yangınlarının çoğalması bir rastlantı mı dersem ne olacak peki?.. Üstelik bunu ağzımı bozmadan gayet sakin ve uslubunca kişiliğime uyan bir edeple yapsam?..

Bundan böyle öğretmenliğinize yaraşır bir etik, dürüstlük ve seviye ile çıkarınıza dokunulmuş olsa bile yansız bir şekilde konuyu ele almanız, böyle bir anlayış içinde değerli katkılarda bulunmanız sizin için pek mi zor olur?..
Biraz sağ duyu lütfen ve elbette izan!..

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön