View Single Post
Eski 03-08-2008, 13:18   #15
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Bu kafa ve ekiple bu iş yürümez.

Merhaba,

Cuma günü Lapsekiye geçip Çanakkaleye vardığımda her geçişimde yaptığım gibi, Güzelyalının üstünde bulunanTurgut Reis Tabyasına çıkıp denize bakmak ve Dünyanın en güçlü donanmasını buradan canı pahasına geçirmeyen atalarım ile gururlanmak istedim.

Tabya kavrulmuş, Ormanın içinde gizlenmiş diğer top ortaya çıkmış tüyü yolunmuş tavuk gibi bize bakıyor. Ormanın en üstünde bulunan rüzgar enerji fırıldaklarına kadar her taraf yanmış.

Birkaç orman görevlisi ayaklarını çeşmede yıkıyordu. Etrafta yanık kokusu hakimdi ve topraktan dumanlar çıkmaya devam ediyordu. Kahroldum.

Yakana, bilmeden yanmasına sebep olana, yangından koruyamayana, tüm yetkililere ve sisteme sitem edip yola devam ettim İntepeye geldiğimde yangının çıkış yeri tabak gibi görünüyordu.

İntepenin içinde kadar gelen siyahlık bir evin önündeki karalıkta bitiyordu. Demek yangın buradan çıkmış veya çıkarılmıştı.

İntepede yolun sağında bulunan iki işletmenin yıkıntılarına bakakaldım.

Biz konuşurken Antalyadaki yangın dördüncü gününe geldi. İnşallah dünyanın en büyük yangını olarak literatüre geçmez.

Bütün bunlar olurken yetkililer kocaman masalarının üzerinde bulunan birkaç telefon ile etrafa demeçler vermekle meşgul.

Evet özel sektör için esas önemli olan paradır ama eğer parayı ormandan kazanabilecekse kimseye yaktırmaz babasını bile ormana sokmaz.

Ayrıca ben ormanların yasaklanmasına da karşıyım. Herkes ormandan yararlanmalı. Kimi odunundan, kimi gölgesinden, kimi başka bir nimetinden ama yakılmasına kimse razı olmamalı.

Peki ne olacak bakın bakalım kışın o büyük masalı müdürler önümüzdeki yaza ormanlarımızın yanmaması için ne gibi önlemler alacak ?

Yoksa herşey eskisi gibi mi devam edecek. Göreceğiz.

Ormanı yanan müdürü orada tutmayan bir sistem getirebiliyormusunuz?

Hala iddia ediyorum özel sektör ormanları daha iyi korur. Ayrıca iyi koruyamayanın elinden alır işi yapabilecek olana veririm.
Melih Gökçek kadar olamayacakmıyız.? İşi beceremeyen gider. Kimseye ikinci üçüncü onuncu şansı tanımam.

Ormanını iki sene içinde geliştiremeyen müdür dahil tüm kadro gider, yenileri gelir. Yüzbinlerce Orman Mühendisi işşiz dururken, artık dinozor olmuş yöneticileri emekli ederim. Ormanını geliştiren maaşını katlar, geliştiremeyen veya ormanı yanan işşiz kalır. İşte çare

Ormanı yanan personelin maaşından da kesinti yaparım.

Orman teşkilatına 40 yaşın üstü adam barındırmam.

Orman geliri artan bölgelerde personele kardan yüzde veririm

Ulu Önder Atatürk ülkeyi gençliğe emanet etmedi mi? Ama bakın bakalım gençler nerede? işşiz, güçsüz sokaklarda, barlarda, internette.

Ormanı zimmetlerim, faydalanmasını sağlarım, bakımını yapmasına, altındaki çer çöpü ve yangın çıkarabilecek malzemeyi temizlemesini şart koşarım. Yaşlanan ağaçların kesimini sağlayıp satmasına izin verir orman içinde sınırlı olmak kaydıyla insanların gezip serinleyebilecekleri gezi ve piknik alanları işletmesine sınırlı izin verip denetlerim. Ama ilk zararlı icraatında Cunhuriyet Savcısının karşısına çıkartırım. Denetlemesini iyi yaparım. Rüşvet alıp ormana zarar verecek şekilde şartnameye uydurmayan denetçiyide OYARIM.

Biraz kaba oldu ama İşte çare.

Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 17-08-2008 saat 02:18
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön