View Single Post
Eski 01-08-2008, 17:14   #54
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hexus Mesajı Göster
Sayın Praceox , size birkaç sorum olacaktı ; drosera spathulata'yı sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için kullanacağımız toprakta Sphagnum Moss. ve Perlit oranları kaç olmalıdır?
Saf halde sadece Sphagnum sp.'si kullanırsanız pek bir katkı gerekmez. Sanırım siz sphagnum moss peat yani torf u kastetiniz.
Droseralarda perlit yerine dere kumu tercih edilir. Dere kumu mümkünse silikat kumu olsun. Yani gri kirli beyaz. Asla deniz kumu kullanmayın deniz kumu deniz canlılarının kabuğundan mamul olduğundan çoğunlukla kasyumkarbonattır. Bu da kireç demek. Sonucu EB'lerin ölmesi demek olur.
Dere kumlarına çok güvenmediğim halde ben perlit kullanıyorum. Zaman zaman dere kumu da kullandım fazla sorun olmadılar.
Sonuç itibarı ile torfa hacmen % 30 ila %50 arasınnda kum veya perlit katılması uygundur.

Alıntı:
ikinci olarak da klima suyu herhangi bir olumsuz etki teşkil eder mi ?
Mümkünse Bana özelden mesaj atarsanız sevinirim.
Klima suyunu bundan önceleri de çok tartıştık. Sonuç olarak eskiden sigara içilen yerlerin dumanında tuhaf kokabiliyordu ise de sorun olmadı. RO'ların bu kadar ucuz olmadığı yıllarda yazları bu suyu kullandım.
Burda dikkat etmeniz gereken konu bu sular klorlanmadığından, saklarken alg ve yosundan başka bir dizi mikroorganizmaların kolayca ürüyeceği gerçeğidir.
Bunun için çiçekleri kullanımdan önce bir kaynam çıkartıp soğumaya terketiğiniz suyu ile sulayın. Bu şekilde kaynatıp soğutuğunuz suyu en fazla 7 gün içinde kullanmalısınız.

Burada bir diğer konuda uyarmamda fayda var. Bu klima veya buzdolabının eritiği suların kullanımında biraz dikkat etmemiz gerekir. Mümkünse mutfak dışında bir yerde ışıksız serin bir yerde tutlmalıdır. Bu sularla temasda veya nefes yolu ile misyoner hastalığı dediğimiz ateşli bir hastalığa kapılma olasılığınız var.

Kısaca bu hastalığa da değinmem gerekse...
Eskiden fransız misyoner askerleri afrikada gündelik duş ihtiyaçlarını karşılamak için kovalarla suları güneşe koyarlardı. Bu ılınan sularla sadece duş alıyor olsalarda ağızdan giren burundan tenefüs edilen havadan hastalanılıyordu. O zamanlarda ateşli kusmalı o yıllar ölümcül sonuçlanan vakkaların araştırılması sonucu günneşte ısınan bu sularda aşırı bir şekilde bu hastalığı yapan mikroorganizmaların çoğalmasından kaynaklandığı bulunup buna da misyoner hastalığı adı verildi.

Saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön