View Single Post
Eski 31-07-2008, 00:33   #10
Mehmet Ali Aşık
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Oguz bey
Yazdiklarinizda dogrular var.Orman bakanligi dogru durust çalismiyor. Ormanlara gereken onem verilmiyor.Yanliz ormanlarimizin o kadarda perisan bir halde oldugunu zannetmiyorum Senin yabanci dergilerde gordugun ormanlar genellikle yagisi bol olan kuzey ulkerde oldugu için haliyle daha yesil .

Biz ormani koruyalim zarar vermeyelim yeter ormanin fazlada bir bakima ihtiyaci yoktur.Devrilen çureyen agaçlarinda ekosistemde bir yeri vardir bazi orman yanginlarinin bile ormana faydasi olabilir.illaki ormanlari birilerinin isletmeye açmasi gerek degil.

Sorunlar var tamam ancak özellestirme KESINLIKLE çözüm degil aksine dahada felaket getirecektir.Bir sirket veya aile ormanin isletmesini niye alir? Vatana ,devlete,millete, insanliga hayrim olsun diyemi yoksa para kazanmak için mi?

Bu konuda Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın zaten gerekli olanlari soylemis.
" Bu ülkede aklı başında iyi insanlar yok mu? herkes birilerinin adamı mı? " diye sormussunuz olmaz olur mu tabii ki var iste agaçlar nette goruyoruz .Ama gerçekci olmak gerekirse boyle insanlar çok az .Artik haram yemeyene "aptal" gozuyle bakiliyor .Adam kayirma, torpil,devletin malini yeme,bir mevkiye geldigin zaman esini dostunu zengin etmek vesaire almis basini yurumus.

Ormanlarda ozellestilirse sanmaki vatansever birine gidecek o orman yabanciya bile gidebilir mesala istiklal harbinde cetelerin efelerin mekani olan bir ormanlik tepeyi bir yunanli alip etrafini tel orguyle cevirip o efelerin torunlarini ormana sokmayabilir.

Bu yazdiklarim ne fantezi ne abarti elinden hiç bir is gelmeyen siyasetciler careyi özellestirmekte buldu ne biçim çareyse! Devlet onu yapmaz Devlet bunu yapmaz onu satalim bunu satalim satilacak neyimiz kaldi? ister bu gerçekleri gorun ister basinizi kuma sokmaya devam edin memleket satiliyor.

Yabanci devletlerin Turkiyede tasinmaz mal edinmeleri anayasada suç teskil ediyor iste anayasa kanunlar degistirliyor.Yine internette haritalar var hangi milletler hangi bolgelerden ne kadar yer almis çok ilginç.Bu ulkenin stratejik onemi olan kurumlarini bile zararli faliyetleri olan ulkelere sirketlere sattilar.

Toroslarda yörükler orman sokulmuyormus biz ki onlara çok sey borçluyuz . Yarin milli servetimiz dedigimiz ormanlarda satilirsa zannetmeyinki dagda bayirda ozgurce dolasabilecek veya arabami suraya cekipte bir gezinti yapayim diyebileceksiniz.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön