View Single Post
Eski 30-07-2008, 12:01   #8
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Herşey özelleşmemeli.

Merhaba,

Sayın arkadaşlar,

Ormanlar özelleştirilirse daha iyi olacaktır diyorum. Ama Ormanlarımızı yabancı şirketlere peşkeş çekelim sonra onlar oraları kesip golf sahası yapsınlar biz de dışarıdan bakalım demiyorum.

Endişelerinizde haklı olduğunuz taraflar var. Ama ülkemizde bazı işler iyi planlanamıyorsa ve o işleri özel sektör daha iyi yapabilecekse neden karşı çıkalım.

Hepimiz particiliğe ve adam kayırmaya karşı değilmiyiz? Peki ormanların kaymağını hep iktidar partisine yakın olanlar yemiyor mu? Özelleştirilip adam gibi işletilse ve bütün vatandaş yararlansa kötümü olur ?

Bu ülkede aklı başında iyi insanlar yok mu? herkes birilerinin adamı mı? Vatanseverler nerede? Eğer özelleştirilip düzgün işletilse verim artsa buna kim karşı çıkabilir?

Hepiniz Ormana gitmişsinizdir. Peki Ormanlarımızın şu anki durumundan memnun musunuz? Dergilerde yabancı ülkelerin Ormanlarını görünce içiniz burkulmuyor mu? Bizim Ormanlarımızın onlardan eksiği ne? Bitki çeşitliliğinde bütün AB ülkelerinden fazla değilmiyiz? Floramız mı kötü hayır. Peki neden olmuyor.

Bazı ülkeler ormanlarını ailelere ihale etmişler. Ama kontrolünü de yapabiliyorlar. Ne mi oluyor? bizdekinin tam tersi, Ormanları sağlıklı, bakımlı ve gelişebiliyor. Herkes memnun

Bizim Ormanlarımız ise ormacıların insafına kalmış. Ne bakım var ne başka birşey. Allaha emanet gidiyor. Yangınlar cabası. Önlenemiyor ve kontrol altına alınamıyor.

Belki bütün ülkelerde orman yangını oluyor ama bizdeki kadar yer yanmıyor. Nedense yangınlar hep yerleşim yerlerine dayalı ve imara yakın yerler.

AKP, CHP, MHP, DSP, DYP veya bir başkası başa kim gelirse gelsin bence Ormanlar özelleştirilmeli ve iyi kontrol edilmeli bu arada ülkemizin ormanlarına karşı şerefsizlik yapanların yaptıklarıda yanlarına bırakılmamalı. Yabancı ülkelerde olduğu gibi en ağır şekilde cezalandırılmalı.

Biz uyanık ve duyarlı olursak, kimsenin adamı Ormanlarımızı peşkeş çekemez. Ama uyanık olmalıyız.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön