View Single Post
Eski 29-07-2008, 18:29   #6
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Alıntı:
Çevre Bakanı Eroğlu’nun madenlerin özel sektöre açıldığını anımsatması üzerine Unakıtan, “Madenleri verin kardeşim işletilsin. Madenleri veriyorsun ama madeni çıkardığı gibi dışarı satıyor. Şunu bir işletip satın.
Alıntı:
Türkiye altın merkezi olacak, Maden Yasası değiştirilecek

Türkiye altın merkezi olacak, Maden Yasası değiştirilecek
Altın eritilirken, "Sıcak oldu" denilince Bakan Güler külçeleri göstererek espri yaptı: "İçimizi bu ısıtıyor, gördüğünüz gibi çevreyi kirletmiyor!"
04/04/2008

SERKAN OCAK (Arşivi)
İSTANBUL - Altın madenciliği sektörünün ileri gelenleriyle birlikte Kuyumcukent'te kurulan İstanbul Altın Rafinerisi'ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler iki 'müjde' verdi: "İstanbul, altın ve mücevharatta bir dünya merkezi haline gelecek. Eleştirilen Maden Yasası değiştirilecek." Ancak Bakan, yasanın nasıl değişeceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

'Altın içimizi ısıttı'
Altın Borsası Başkanı Osman Saraç ve Altın Madencileri Derneği Başkanı Ümit Akdur'un konuşmaları sonrası Bakan Güler, ham altının 1200 derecede eritilip külçe haline getirildiği rafineriyi gezdi. Bir gazeteci "Çok sıcak oldu" deyince Güler, altın külçelerini göstererek espri yaptı: "İçimizi bu ısıtıyor. Görüyorsunuz, çevreyi filan kirlettiği yok!" .......

Bakan Güler, konuşmasındaysa Maden Kanunu'nda da yeni değişikliklerle kamuoyundaki tartışmaların en aza indirileceğini söyledi. Güler, dayrıntılı bilgi vermedi, ancak bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre yasada, maden faaliyetleri sonrasındaki 'rehabilitasyon' ve taş ocaklarıyla ilgili bir takım düzenlemeler yapılacak.
Her önüne gelenin madenci olamayacağı bir sektör oluşturulacağını anlatan Güler, tüm madencilik faaliyetlerinin düzenlemesini yaparak yeni bir 'Maden İşleri Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun kurulacağını da söyledi. Madencinin işinin kolaylaşacağını vurgulayan Bakan, Türkiye'deki maden faaliyetinin 180 metrelerde olduğunu, AB'de ise 1200 metrelerde olduğunu ve bu standardı yakalamak istediklerini açıkladı.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=252079
Dört ay önce yas değişikliği haber olmuş.
Unakıtan'ın mesajından anladığım ise ''Yeni yasadan ne haber? '' der gibi
Bu sefer oğlu madencileğe özenmiş olmasın?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön