View Single Post
Eski 09-06-2006, 15:12   #26
zidanta
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
doğal hayata müdahale dediğimizde ne anlarız. evimizde baktığımız tüm bitkiler için de bunu söyleyebiliriz o zaman. müdahale etmek ağacın var olan orjinal boyuna ulaşmasını engellemekse.. tıp dünyası yüzyıllardır doğal hayata müdahale ediyor. doğal seleksiyonu engelliyor..

ben bonsai yetiştirmenin doğal hayata müdahale olduğunu düşünmüyorum. çok fazla sabır ve sevgi istiyor. bonsaiyi keşfettiğimden bu yana yaşama ve doğaya karşı hayranlığım arttı. bir ağacı yetiştirmenin ne meşakatli bir iş olduğunu anladım. orman yangınları daha çok canımı yakıyor. evinde bir tek çiçek dahi yetiştirmemiş insanlar para için ormanları bitki örtüsünü hayvanların doğal yaşam ortamlarını yok ediyorlar. sadce toprağın üzreinde dönüyor bu küçük hesaplar okyanuslarımız kirleniyor havamızın ve suyumuzun kalitesi düşüyor.
bonsai yetiştrmek veya bu sanatı anlamak bedeva yaşadığımız anların ( nefes almak, su içmek,çimlerde yalınayak yürümek...) ne kadar güç ve muammalı bir çalışmanın "yaşamsal dengenin" bir ürünü olduğunu gösteriyor.

zidanta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön