Konu: Arıcılık
View Single Post
Eski 19-07-2008, 15:38   #75
Turkavianvet
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 73
Bağlantı sağlandı, arıcılığımızda ki gelişmeler ;

Merhaba Arıcı Arkadaşlar ;
Çamlıdere gezimizde fotograf makinesini almayı unutmuştum.İlgili şube müdürlüğü personeli arkadaşların çektiği fotografları isteyeceğim.
Gitmişken iki adet organik arıcılıkta kullanılan yarım ballıklı boş kovanlardan satın aldım.
Ballık taktığım kovanlarda ana arı ızgarası koymadığımdan bal hasadı yapamıyordum.Asistanım Serkan Şekerci'yle beraber birer gün ara ile iki başarılı operasyon yaptık.
20 şer çıtalı arılardan önce ana arıyı bulduk.Ardından bir günlük yumurta aradık.Ana arının gezdiği petek 1 günlük yumurta doluydu.Ana arıyı elle incitmeden naklettik.Ana arılı üstü bal altı polen ortası kapalı gözlü veya larvalı , yavrulu 6'şar petekli başka bir kovan arı yaptık.
13-14 çıtalı 3/4 bal , 1/4 yavrulu ve bir günlük yumurtalı petekleri olduğu kovanda bıraktık.Bal hasadım 21 gün sonra kesin !...Ankara'daki arkadaşları bal yemeğe davet ediyorum.2-3 çıta doğal petek mevcut.
Yarın 3 kovan arıyı 50 da yonca 150 da ve üzerinde ayçiçeği olan bir yere nakledeceğim.Sayın Denizakvaryumu'nun karakovanında bazı uygulamalar yaptık.Şu an 7 çıta'dalar , mecburen yavru yapması ve kendisini toparlaması için temel petek takmıştım.Geriye kalan çıtalara 0,5 cm -1 cm temel petek takarak doğal petek örmelerini sağlayacağız.Sanıyorum bu sene Sayın Denizakvaryumu da doğal bal yiyebilecek.Kendisini 6 gözle bekliyoruz.(Ben ve asistanlarım)
Bu gün 3-5 yıldır arıcılık yaptığını söyleyen bir vatandaşımızı ziyaretimiz oldu.Kovanlarını gözden geçirdik.Hayretler içinde kaldık.Hiç ilgilenmemiş ve bilgisizdi.Bir iki ufak operasyonla oğullara düzen verdiysekte büyük operasyonları başka zamana erteledik.
Geçen hafta içinde iki gezginci ve bir sabit arıcı kovanlarıma baktılar.Yaklaşık 30-40 yıllık gezginci arıcıların iltifatlarına mazhar olduk.''Bizim kadar işçiliğiniz var.'' dediler.
Hasattan önce sipariş bile almaya başladım.Çok hoş bir duygu
Ballı bitkiler , çiçekler ve tohumları konusunda yardımcı olabilecek Ankara ve çevresindeki arkadaşları hasada bekliyorum.Tabi tüm Türkiye'den yolu Ankara'ya düşenleri beklerim.
Muhabbetiniz bal olsun.
Sevgi ve saygılarımla

Turkavianvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön