View Single Post
Eski 15-07-2008, 12:49   #3
Vildan Sönmez
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Akşam olmuştu Trabzon öğretmenevinde yer bulamayınca Of’a kadar devam ettik. Gece telefonla aradığımız Of Öğretmenevinde görevli arkadaş balkonda bekliyordu. Bize özel çay demledi ve sohbeti ile gecemize tad verdi. Ayrılırken de birer paket yerli çay hediye etti.

Name:  vildançatDSC_0079.jpg
Views: 2256
Size:  44.4 KB

Sabah kahvaltıyı Gezi keyfinin kıdemli kaptanlarından Muammer ağabeyin arkadaşı ile bir kahvede yaptık. Yerel simit ve kaşar çok lezzetliydi. Bu arkadaşımız geçen yılda bize dondurma ikram etmişti sağolsun
Rotayı Çamlıhemşin’e çevirdik. Fırtına deresi boyunca dere yine coşkun, tek kemerli kambur köprüler yine çok güzeldi. Geçen yılki gezimizdeki arkadaşlarımız bol bol andık. Ağaçlardan Levent Bey (yale)ve abisinin dostluğu,balık keyfi,arılar.Şurada kiraz yemiştik, şurada yol çalışması vardı. Zilkale’yi yoldan selamladık.

Name:  vildançatDSC_0093.jpg
Views: 3028
Size:  42.6 KB

Elevit yaylasına çıkmadan aşağıda dere kenarında çiçekler ve yeşillikler içinde küçük bir kır lokantasında mola verdik. Balık ve mıhlamamızı yiyip, çay sefamızı yaparken bir yandan yerin sahibi ve muhtar Rasim amca ile sohbet edip, araştırmacı 2 öğretim üyesinden sadece Elevit’te yaşayan bir çekirge ile ilgili yaptıkları araştırmayı dinledik. Dere kenarında ağaçlar, sarı dağ gülleri ile konaklamaya ve kamp kurmaya çok uygun alanda çadır kampı hayalleri kurduk.

Elevit Hemşin vadisinin güney doğusunda 1800 M yükseklikte. Normal arabayla Çamlıhemşin'den 1,5 saate çıkabilirsiniz. Ama Fahri’yle her yer daha yakın !

Öğrendiğime göre Elevit’in horon festivali çok ünlüymüş. Geceler boyu yerlerdeki tahtalar kırılana kadar süren horonlar, kadın erkek birarada şenlikler görülmeye değermiş.

Name:  vildanelevitDSC01654.jpg
Views: 2000
Size:  55.5 KB

Elevit dönüşü 7-8 km aşağıda sağdan girdiğimiz dik ve dar yolda, yemyeşil çimenleri ve sarı çiçekleri ile Çat yaylası birden karşımıza çıkıverdi. çok beğendik.(Hatta Elevit’ten de çok).


Düzenleyen Vildan Sönmez : 22-10-2008 saat 08:35
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön