View Single Post
Eski 11-07-2008, 12:03   #65
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Teşekkürler

Voigtlander lensle daha önce hiç karşılaşmamışdım, çok güzel bir sonuç verdiği ortada, aynı sonuçlar için daha bilindik markalardan hangi lensi ve hangi DSLR makineyi tavsiye edersiniz.

Yine pratik taşınması açısından DSLR olmayıp bas-çek dijital makinalardan bu görüntüye en yakın görüntü alabileceğimiz hangi marka-model var?
Bence Canon EOS 450 D ile birlikte Leica lensler kullanırsanız, mükemmel kalitede fotoğraf çekebilirsiniz. Leica lensler manuel (Autofocus değil). Bir aparat ile EOS bayonete Leica lensleri takabilirsiniz.
Eğer tam profesyonel sonuç istiyorsanız EOS 5D öneririm. Bunun daha ötesi EOS 1D Mark 3. Bu iki model full frame modeller. Yani dijital sensör boyutları, 35 mm. film yüzeyine eşit (24 mm.x36 mm.). Bu sayede filmli makina lenslerini orjinal değerlerinde kullanabilirsiniz. Bunlar gerçek profesyonel modeller. Sony'nin bu makinalarla kıyaslanabilecek bir modeli yoktur. Sony, Konica Minolta'nın başarısız dijital fotoğraf makinası bölümünü devraldı. Canon'un 5D ve 1DMark3 modelleri gerçek profesyonel makinalardır ve ne Nikon, ne Sony ne de başka bir marka, bu makinalara yaklaşabilir.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön