View Single Post
Eski 09-07-2008, 21:17   #54
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
İyi akşamlar herkese, bir heves bardağa ektiğim zavallı yenidünya çekirdeğime ne yaptığımı anlatayım:

Bardağa bir miktar torf koydum ve yenidünya çekirdeğimi torfa gömdüm.2-3 ay geçtiği halde birşey çıkmıyordu, acaba yanlış mı ektim diyordum ama yine de sabırla suladım ve bu kadar zamanda çıkmamasının kesinlikle anormal bir sebebi olduğunu düşünmeye başlamıştım.

Derken bir gün bardakta beyaz, incecik sap gibi birşey göründü, biraz kurcaladım, çekirdekten çıkıyordu. Ama benim beklediğim şey bu değildi, fasulye çimlenmesinde olduğu gibi kökün dibe uzanıp, çenekleri toprağın yüzeyine kaldırmasıydı. Zaten bir anormallik bekliyor olduğumdan, "aa bunun kökü yukarı uzamış, zavallı, ters diktim galiba ve yer de bulamayıp kökü dışarı uzattı" dedim ve bardaktan çıkarıp o beyaz "kök" alta uzasın diye yeniden yerleştirdim ve üstünü örttüm.

Aylar geçtiği halde hiçbirşey çıkmadığı için çürüdüğüne kanaat getirdim ve ilgilenmeyi bıraktım. Ta ki bu sitede tropikal meyvelerin filizlerinin tohumun içinden incecik yükseldiğini görene kadar Hemen baktım çekirdeğime, yine o "kök"ten çıkmıştı yüzeye, kimbilir diplerde kaç derece dönüp dolaşarak..

Şimdi iki yapraklı minicik bir fide haline geldi, yakında daha büyük ve derin bir kaba alacağım..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön