View Single Post
Eski 09-07-2008, 16:55   #6
Sevilay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Lithops amicorum
Taş: Kuvarsit çakıl, çoğunlukla donuk mat beyaz, bazısı pembe , sarı; bazısı da siyah veya siyah dolerite yakın ve mika benzeri tabakalı kuvarslı.

Lithops aucampiae
Taş: Tabakalı kuvarslı veya kefeli kumtaşlı şeritli demir filizi; esmer pas renginde kuvarsit ; bu kuvarsit, genel olarak kahverengi, sarı-kahve, biraz grili siyah , gri, beyaz renklerde çok ince taneli kefeli kumtaşlıdır .

Lithops bromfieldii
Taş: Beyaz ve kızmızı lekeli (demir pası) kuvarsit; griyimsi veya kırmızımsı kırpılmış kuvarsit.

Lithops coleorum
Taş: Çoğunlukla alüvyonlu kuvarsit çakıl taşlarıyla yuvarlanmış, aşağı yukarı üst tepe yüzeyi yassı. Renkleri çoğunlukla açık kahveden sarıya dönük , kahve, pembe , mat beyaz, kırmızı gölgeli, morumsu , siyah lekeli, yeşilimsi. Toprak zemin daha çok ince çakılla daha çok kumlu , bej renkli, toprak zemin derinliği az, yerine göre 20mm gibi.

Lithops comptonii
Taş: kuvarslı taş ; demir renginde kuvarslı ve kalker. Renkleri bazısı gri-beyaz, beyaz, siyahlı sarı-kahve , koyu kahve, gri,

Lithops dinteri
Taş: İri taneli pegmatit. Renkleri beyaz, gri-beyaz, pembe, açık kahve.

Lithops divergens
Taş: Bazı kahve , kırmız ve siyahlı , beyaz kuvarsit

Lithops dorotheae
Taş: İnce-taneli kırpılmış kuvars feldspat kaya, feldspat kuvarsit. Renkleri, biraz beyazlı, kırmızımsı kahve, sarımsı kahve.

Lithops francisci
Taş: Gnays; gnays ve yapraktaş. Renkleri biraz siyahlı, gri beyaz, açık kahve.

Lithops fulviceps
Taş: Kuvarsit; gnays(kuvars katmanlı taş); kuvarsit ve yapraktaş; kalker ve kuvarsit. Renkleri biraz beyaz ve gri-beyaz veya biraz koyu kahveli gri-beyazlı, açıktan koyuya kahve veya kırmızımsı kahve.

Lithops gesineae
Taş: Kırmızımsı-kahve gnays etkili; biraz gnayslı kuvarsit lekeli beyaz.

Lithops geyeri
Taş: Kuvarsit ve şist; kuvarsit ve gnays; biraz kuvarsitli kalker. Renkleri gri-beyazlı sarımsı beyaz, sarımsı gri, kahve.

Lithops gracilidelineata
Taş: Kuvarsit; ince feldspatlı kuvarsit çakıl; pegmatit çakıl. Renkleri biraz siyah, kahve , gri-beyaz, gri, pembe, beyaz, sarımsı beyaz.

Lithops hallii
Taş: Biraz jasplitli kalker; biraz ince-taneli koyu kefeli kumtaşlı kalker; sarı kahve kumlu killi şist , gri-kahve alüvyon birikimli kırılgan kum taşı . Renkleri biraz kırmızı, siyah, sarı veya gri-kahveli gri-beyaz, gri, kahve.

Lithops helmutii
Taş: Yarı saydam beyaz, kırmızı-lekeli ve kahvemsi kuvarsit

Kaynak

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön