View Single Post
Eski 08-07-2008, 20:32   #123
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Yeni gelen arkadaşlar bölümünde kendimi tanıtırken de yazmıştım, Mersin'in Silifke ilçesinde yaşamaktayım ve Gülnar'da hala kontrol altına alınamayan orman yangınının haberlerini an be an alıyorum. Çocukluğumda koşup oynadığım, piknikler yaptığım, börtü böcek yakaladığım, mantar ve toprak topladığım, çam ağaçlarında kurulan salıncaklarda göklere uçtuğum ormanlar kül oldu, gezdiğim köylerdeki evler ve canlar kavruldu.. Aydıncık ilçesine dayanmış alevler, yani ta torosların tepesinden deniz seviyesine inmiş..

Aydıncığa giderdik Gülnar'dan, virajlı ve yemyeşil yollarda cırcırböcekleri kulaklarımızı patlatırcasına öterdi, akşam tekrar Gülnar'a dönerken araba farından kaçan yabani tavşanlar, tilkiler bizi heyecanlandırırdı.

Gülnar halkından yardım istenmiş,insanlar yangın yerine götürülmüş. Keşke benim de elimden birşey gelse, ama ne yapabilirim ki, olsa olsa belediyemizle görüşüp Silifke'den insanlar götürülmesini isteyebilirim, ve çam tohumları çimlendirip belediyeye veririm dikmeleri için. İnsanları da çam yetiştirmeleri konusunda hareketlendirebilirim.

Lütfen ormanlık alanlarda herkes çok dikkatli olsun, yakında gördüğünüz şişe kırıklarından alabildiğinizi alıp ormanlık alandan uzaklaştırmaya çalışın. Ve mangaldan döktüğünüz külleri mutlaka soğuyuncaya kadar ıslatın.

Herkese geçmiş olsun..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön