View Single Post
Eski 05-07-2008, 12:23   #100
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Tartisma

Sizinle, HOKIDACHI(Broom style= Supurge tarzi)'ni burada tartisip bu tarza uygun bir Turkce isim bulmayi dusunuyorum. Aslinda turkce terim bulundu hem de iki tane ve tartismak istedigim bu iki terim uzerinedir.

Bu baslik altinda yazilan ilk mesaja bakarsaniz ta o zamandan Supurge tarzi denmesi kararlastirilmis gibi gorunuyor ki bence de supurge tarzi en uygunu gorunuyor.

Birlikte calistigimiz sonra buradan ayrilip Avrasya bonsai sitesini kuran arkadaslar supurge tarzina "Buket tarzi" demiye basladilar. Oysa supurge tarzi hep birlikte calisarak bulunmustu. Japonca ve ingilizcedeki terimlerdeki gibi turkcedeki supurge de tarzla uyum icerisindeydi.

Buket tarzinin iki yonden inceleyebiliriz:

1/ Buket turkce kokenli bir kelime degildir Fransizca kokenlidir(BOUQUET)

2/ buket, bircok cicegin bir araya getirilip, yapilan cicek demetine verilen isimdir. Yani bircok ayri saplarla yapilan cicek demeti. Oysa HOKIDACHI(supurge tarzi)'inda govde tektir bircok govdenin(sapcigin) birlesmesinden meydana gelen bir tarz degildir o yuzden buket tarzinin supurge tarzi kadar bu tarza uygun bir turkce isim oldugunu dusunmuyorum.

Hem agaclar.nette hem de Avrasyada uye olan arkadaslarimiz vardir Dilerlerse bu tartismayi orada da surdurebilirler.

Tum arkadaslarin dusuncelerini, onerilerni bekliyorum. Tartisarak en guzeli en dogruyu bulabiliriz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön