View Single Post
Eski 02-07-2008, 16:34   #1
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Beşamelli Tavuklu Börek

Beşamelli Tavuklu Börek

Malzemeler

1 bütün piliç
1 kg yufka
1 subardağı süt
1 subardağı tavuk suyu
100 gr kaşar peyniri
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un

Yapılışı

Piliç haşlanır, kemikleri temizlenir ve doğranır. Haşlama suyundan bir bardak ayrılır.

Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve 2 yemek kaşığı un eklenir, sürekli karıştırarak 6-10 dakika gibi un kavrulur. 1 subardağı sıcak süt ve bir su bardağı sıcak tavuk suyu yavaş yavaş eklenir, bu esnada çırpıcı bir telle un sürekli karıştırılmalıdır. 8-10 dakika gibi kısık ateşte arada karıştırarak pişirilir. (Beşamel sos yaparken genelde 2-3 dakika pişirilir ama bu yanlıştır, 8-10 dakika gibi pişirmek sosun lezzetli olmasını sağlar, ölçülere uymak gerekir.) İçine rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış tavuk eti, karabiber, tuz atılır, karıştırılıp ılımaya bırakılır.

Genişce bir tezgah **** masaya bir yufka serilir, birebir ölçülerde su ve zeytinyağı karışımı fırça ile bu yufkaya sürülür, üzerine bir yufka daha serilir ve bu yufkaya da aynı karışım fırçayla sürülür. Yufkalar 6 eşit parça halinde kesilir. (Sigara böreği sararken kestiğimiz gibi.) Her bir 2 kattan oluşan yufkanın içine, hazırladığımız içten bolca konulur ve kenarları içeri kıvrılarak iri sigara börekleri halinde sarılır.

Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve kızarana kadar 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Yanında soğuk meyve kompostosu ve karışık salata hoş olur, afiyet olsun.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön