View Single Post
Eski 30-06-2008, 16:49   #53
çilek_2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Geçen yaz anneme karnıyarık yapmak için patlıcan kurutulur mu diye sormuştum. Kurutulabileceğini söyledi. Hemen patlıcanları üzerinde sapı kalacak şekilde alacalı soyduk arasını bıçakla açtık. Saptan kestiği 3-5cm uzunluğundaki çubukları patlıcanların arasına içi açılsın diye koydu. Büyük patlıcanlara üçer tane ,küçük olanlara ikişer tane çubuk koydu. Sap kısmından ipe dizdi ve tuz serptikten sonra gölgeye asarak kuruttu.

Kışın kuru patlıcanları yumuşayınca haşladım. Ben yağda kızartmadan yaptım. Diğer aşamaları karnıyarık yapar gibi uyguladım ve pişirdim.
Güzel ve lezzetli bir yemek olmuştu.
Hoşçakalın.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön