View Single Post
Eski 19-06-2008, 20:57   #5
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
İlkinin gövdesi gerçekten gösterişliymiş. ikisi de kengai ve han-kengai ( şelale ve sarkık )tarzlarına uyabilir.Kengai tarzının dal dizilimine uymak için, bazı yeni filizleri temizlemen gerekebilir. Böylece asıl biçim vereceğin dalların gelişmesini sağlarsın.
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Ben saksı boyundan daha aşağıya sarkan bir tarz çalışmak istemiyorum.Çünkü şimdiki ev şartlarımda bunu muhafaza etmem zor. Bonsaiye yeni başlayan birisi olarak internette sürekli tarzlara bakıyorum.Ama kendi bitkime gelince durup çaresiz kalıyorum. Bana ileride zeytinlerimin nasıl şekil alabileceği konusunda çok basit te olsa bir şekil verebilir misiniz. Temizlemem gereken filizler hangileri olabilir? Alttan filizler çıktığı halde ben temizlemedim.
Bonsaiyi adeta bir satrança benzetiyorum. Çok ileride yapmam gerekenleri düşünemiyorum.
Söylemek istediğim bir şey de : ilk zeytinin son filizinden sonraki gövdesi (uç kısım) kuru, orada filiz vardı, ben taşırken kırdım, bir daha da filiz vermedi. Ben bu kısmı bir gün uygun bir alet bulursam oymak istiyorum. onu lime sülfür ile muamele edip öyle bırakmak istemiyorum. İnşallah bu kısmı kesebilecek bir esnaf bulurum.
Saygılar.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön