View Single Post
Eski 18-06-2008, 17:05   #13
İnceefe
Ağaçsever
 
İnceefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 95
Arkadaşlar bu ay ki toplantımızın konusu dernekleşme idi. Toplantıya katılım sınırlı olsada diğer illerden dernek olayına bakış açıları bizleri daha da umutlandırdı. Şu anda dernek tüzüğü yazılım aşamasında iki avukat abimiz bu işlemi üstlenmiş vaziyetteler. Ama sizlerinde değerli katkıları olacaktır umarım. Bir derneğin tüzüğünde olması gereken konular standart olarak belli ama " Kaktüs ve Succulent Derneği" özel bir dernek olduğu için tüzükte ona göre olmalı. Şubeli bir dernek kurulsun isteyen arkadaşlarımız olabilir. İlerleyen dönemlerde Ankara'da, İzmir'de ve diğer illerimizde bu işe gönül vermiş insanlarımızda yaşadıkları şehirlerde şube açabilsinler.

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu bir gönül işi, devamlılık isteyen bir mevzu. Bugün yurt dışına baktığınızda bir çok derneği görmek mümkündür. Öncelikle bu işe gerçekten gönül vermiş arkadaşların kuruluş aşamasında görev almak isteyebilecekleri düşünüldü. Onun için ilk başta kurucu olarak derneğe katılmak isteyen arkadaşlar var ise gerekli bilgileri kendilerine özel mesaj yolu ile verebilirim. Ayrıca derneğin ilk kuruluş aşamasında gerekli masrafların karşılanması (noter tasdikleri ve matbuu evrakın basılması gibi) için belli bir ücret istenilmesi ortak bir karar olarak alındı.
Derneğin adresi şu an için belli diyebiliriz. Ama öncelikle dernek ismi, giriş ve yıllık aidat ücretlendirilmeleri dernek logosu çalışması gibi konularda sizlerin fikir, görüş ve önerilerinizi almak isterim.
Konu hakkında temmuz ayı içerisinde bir toplantı daha düzenlenerek dernek tüzüğü ve diğer resmi evrakların tamamlanmasının ardından kuruluş müracaatı yapılıp hayırlısı ile derneğimiz kurulmuş olacaktır.

Bu işte emeği geçen ve geçecek olan tüm arkadaşlarımı tebrik eder, hepsini saygıyla selamlarım.

Saygılarımla,

Ömer CANIZ
İstanbul

İnceefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön