Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 16-06-2008, 18:04   #64
eylems
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
İncir Reçeli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Olmamış incirlerden, kabuğunu soymadan yapılan reçelin tarifini bilen var mı?
Sayın Penelophe, ben biliyorum .Yalnız biz kabuğunu soyuyoruz.İnciri toplarken sütünün teninize sürülmesine çok dikkat etmelisiniz.Zira benim koluma yer yer sürülmüştü ve yaklaşık 1 sene lekesi gitmedi.Sanırım incir sütü cildi yakıyor.Kabukları soyulmadanda bu tarife göre yapılabilir.Kabuklarını soymak isterseniz iki üç tane eldiven bulundurun çünkü incir sütü çıplak elle soyulduğunda parmak uçlarını deliyor, eldivenide parçalıyor.

İncirlerin acısını almak için suda haşlıyorsunuz.Soğuyunca incirleri avucunuzda sıkarak içlerine giren suyu çıkarıyorsunuz.Derince bir tencerede 1'e 1 su, şeker karışımını kaynatıp koyulaşıca içine incirleri atıyorsunuz.İncirlerin içinde kalan su, şerbeti sıvılaştırıyor.Bu sebeple biraz daha kaynatıyorsunuz.Limon sıkmayı unutmuyorsunuz.Reçel kıvamına gelice karanfil atıp ocağı kapatıyorsunuz.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön