View Single Post
Eski 13-06-2008, 21:38   #3
Turkavianvet
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 73
Elbette evet derim.

Merhaba Sayın Denizakvaryumu ve arkadaşlar ;

Yukarıda örneğini verdiğiniz karakovanı ve diğer pek çok çeşit karakovanı inceledim.Elbette kendimin ve ailemin tüketeceği karakovan petekli bal için tercih ederim. Hatta kendim için denemek maksadıyla bir adet sipariş vermeyi düşünüyordum. Bu yazıyı yazmadan evvel ilgili firmanın telefonlarından aradım haftasonu tatiline girmiş olabilirler.

Bu sene için 3 adet fenni kovan ve 1 adet karakovan arı tasarlıyordum.Bu yıl için bal almak ve yemek hedefimde yok. Bulunduğum ilçede son yıllarda kışları arılar telef oluyor. Aldığım balları onları yaşatmak için sarfetmeyi düşünüyordum. Kışı atlatıp bahara sağlıklı çıkartabilirsem benim için başarı olacak !...

Fenni kovanlardan alınan ballar süzme işlemine tabi tutularak tüketiliyor.Yani petek kısmını tüketmeyip tekrar arılara doldurması için veriliyor.Böylece daha çok bal almak mümkün oluyor.

Ankara nın Kazan ilçesinde bulunan vakıf ciddi bir vakıf.
http://www.tkv-dft.org.tr/

Süreli ve süresiz yayınları mevcut.Onlardan edinmek ve Kazan'daki arıcılarla tanışmak , kovan temin etmek maksadıyla gideceğim.Haziranın 22 sinden sonra arı temin etmek güçleşebilir.

Mesleğim Veteriner hekim olmasına rağmen arıcılığı bu yaşıma rağmen yeni öğreniyorum.Organik arıcılık ve hobi arıcılık yeri uygun olanlar için çok güzel bir uğraşı,terapi, dinlence sayılabilir.

Organik hayvancılıkla ilgili yönetmelikleri okumuştum.O konuyla ilgili çalışmaları ister istemez takip ediyoruz.

Öncelikle sizinle ve Ankara'daki siteye üye arkadaşlarla tanışmak istediğimi ilk yazılarımda belirtmiş ve sizi davet etmiştim.

Sitemizden Müjgan Hanım'ın vasıtasıyla ayatüstü bir iki dakika üç-dört arkadaşımızla tanıştık. Merhaba dedik yani.

Bu ayın 15 **** 16'sına arıcılık malzemelerimi tamamlamak ve kovanlarımı almak istiyorum.Sürüncemeye kalan iş kalıyor.Karakovanıda yaparız yeni projelerde üretebiliriz.

Herzaman telefonumuz ve kapımız açık sizlere.

Sevgi ve Saygılarımla

Turkavianvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön