Saira sağolsun bu turşuyu hatırlattı.
Evet, yaklaşık bir ay kadar önce baktım
sarımsaklar baş bağlamış ben de hemen turşusunu yapıvermiştim. Valla tam turşuya, liköre, kurutmaya, derin dondurucuyu doldurmaya kışkırtıldığımız bir mevsimdeyiz... Pazara çıkmaya gelmiyor... Neyse, ben şu
sarımsak turşusunu nasıl yaptığımı kısaca bir anlatayım hele... Çünkü sıra likörlere geliyor!..
Taze sarımsakları kavanoza koyduktan sonra üzerine turşu kıvamında tuzlu su koyduktan sonra kapağı kapalı olarak üç-dört gün beklettim. Sonra bu tuzlu su dökülerek, sarımsakları kavanozdan çıkarmadan süzdükten sonra su, sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker karıştırılıp kavanoza doldurdum. Şıklık olsun diye üzerine gebere otu da koydum. (şart değildir)… 15-20 gün sonra turşum hazır oldu.
Ha bunu nerelerde kullanılacaksınız!.. Çoban salatasının, roka, tere, maydanozun üzerine ince ince kıyarak; bilumum sarımsak gerektiren mezelerde veya kabuğunu soyup tek tek… Ama abartmaya gerek yok… Kararında…
Uyarı: Kapağı açtığınız anda sarımsak kokusu saldırıya geçiyor haberiniz olsun
Fotoğrafını da sizin için koydum...
Malzemeleri toparlarsak: Taze sarımsak, su, sirke, limon tuzu, turşu tuzu, toz şeker