Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 08-06-2008, 22:25   #146
Günüm
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Arkadaşlar, bugün çiçekçim sipariş ettiğim yaseminimi getirmiş; ancak getirdiği yasemin için "ithal yasemin" dedi. Çiçeklerini kokladım, fazla bir koku alamadım. Eşime koklattım o: "Kokuyor" dedi. Aşağıya fotoğrafını da ekledim. Nedir bu ithal yasemin? Bizim kokulu ada yasemininden farkı nedir? Bakımı nasıldır? Kokusuz bir yasemin sahibi mi oldum ben şimdi? Çiçekçi evde salona da bırakabilirsiniz dedi. Benim bildiğim yasemin ya bahçede ya da en fazla balkonda yetiştirilir. Bilenler bu durumu bana açıklayabilir mi?
Benim balkonumda senelerdir olan bir yasemin aldığınız..Özelliği, soğuklara çok dayanaklı olması.Bu sene üzerine kar yağdı ama bana mısın demedi..Kış aylarında tüm yapraklarını döküyor..Sakın endişelenmeyin..
Bahara girerken çok şekilsiz uzayan dallarını buduyorum..Uzun süre kuru dal olarak kalıyor..Ne oluyor yoksa öldü mü demenize kalmadan her tarafını yaprak basıyor..Sonra da çiçekten görünmüyor..Akşam ve sabah saatlerinde çok etkili koku yayıyor etrafa.Gündüz ise kokusunu almak zor oluyor..
Çok doğru bir seçim yapmışsınız..Hem dayanıklı hem çok hızlı büyüyen bir kızınız olmuş..Güle güle büyütün..

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön