View Single Post
Eski 08-06-2008, 02:45   #162
eylems
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
KOLAY LAHANA TURŞUSU

Küçük boy beyaz lahana
Sirke
1 Baş Sarmısak


Beyaz lahana iri iri doğranıp tencereye konulup su ilave edilerek diri kalacak şekilde haşlanır.Suyunu süzüp soğuması beklenir. Kavanozlara doldurulurken aralarına temizlenmiş ve diri olarak doğranmış sarmısak serpiştirilir.Kavanoz silme şekilde sirke ilave edilerek sıkıca kapatılır. Turşumuz yenmeye hazırdır. Buyrun afiyet olsun )
Kolay lahana turşusu birkaç gün beklemeyecekmi?Bence enazından sarımsaklar yumuşayana kadar beklemeli.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön