View Single Post
Eski 27-05-2006, 23:54   #6
inci gül
Ağaç Dostu
 
inci gül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2006
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 160
*** drosophila ödevlerimden dolayı size daha geniş bir bilgi veremedim arkadaşlarımın araştırma konusu ve benim yakından ilgilendiğim bir bitki.kendi araştırmam olmadığı için güvenilir bir kaynak belirtemediğim için elimdeki kaynaklarıda göndermek istemiyorum.

piyasada safran ismi altında (bilhassa aktarlarda) başka bitkiler satışa sunulmakta. gerçek safranı anımlamamız da çok zor. ancak botanikciler ve araştırmalar sonucunda anlaşılmakta. safranın fotoğrafını internetten incelemişsinizdir.

safran adı altında değişik her türden bitki mevcut geneli ise güz çiğdemleri. size kendi yetiştirmiş olduğumuz fotoğrafı benim fotoğraflarımın içinde safran adı altında var.

inceler isen içinde 3 adet olan stigması var değerli olan kısmı bu stigmaları. piyasada bizlere sunulan safranların tamamı aspir bitkisinden elde edilen yaprak veya benzeri maddeler. biz tüketiciler en basit bitki tanımlamayı fiyatından bilebiliriz. eğer gıramı 10,100ytl gibi bir fiyat ile satıyorlarise bu bitki hakkında bir düşünmemiz gerekir.

Tam olarak bu bitki hakkında ne gibi bir bilgi istediğinizi ve ne yönde kullanacağınızı belirtirseniz size daha fazla yardımcı olmak isterim.
Altınla eş değer olmasının sebebi çok yönlü bir bitki tam anlamıyla bir tıba bitkisi
(tıbbi bir bitki, boya bitkisi, aroma yönüyle en pahalı baharat bitkisi)

inci gül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön