Konu: Yılan
View Single Post
Eski 02-06-2008, 16:53   #69
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Merhabalar,
Yılan ile karşılaşmak olağanüstü bir olay. Bu hafta sonu tam gara öğlende (Bodrum'un yerlisi çok sıcak yaz günlerinin 13.00 ile 15.00 saatleri arasını anlatacak ise hep bu kelimeleri kullanır, çok güzel ifade ettiği için aşırı sıcağı, bende buraya aynen aldım bu kelimeleri) köyün kenar sokağında karşılaştım onunla. Onu gördüm ve sadece fren yapabildim. Aramız 5 metre yoktu ve sağ taraftaki evlerin duvar kenarından sola tarlalar tarafındaki evlerin duvarına doğru akmaktaydı. Ben durunca o da yolun ortasında duraksadı ve kafasını hafifçe kaldırarak bana doğru baktı. Çok iri ve uzundu. Kapkara ama parlak bir rengi vardı. Çok etkilendim ve telefonumu alıp fotoğrafını çekmeye çabaladığım esnada, evin yanındaki yamaçtan tarlaya doğru aktı. Kuyruğunun incelen son kısmının akışı hala gözümün önünde, çünkü hemen bitmedi nedense. Arabam ile yürüdüm ve otların arasından fotoğrafını çekme ümidiyle onu görmeye çalıştım fakat çok kısa bir anda sadece orta kısmını görebildim ve makinaya bastım ama maalesef hiç görüntü alamamışım.
Bu koca yılandan çok etkilendim. Dün gene köydeydim. Gördüğüm yerde o saatlerde özellikle eylendim ama göremedim tabii. Köyün çocukları bisiklet ile aynı yerde devamlı oynamaktalar. Onlara burada kocaman bir siyah yılan dolanmakta hiç karşılaştınız mı dediğim de aldığım cevap " evet amca,onlar 2 tane, bizim buradaki fareleri avlamaya geliyorlar. Biz onları biliyoruz ve dokunmayız çünkü bize hiç zarar vermezler ama fareleri avladıkları için bize yararlıdır onlar " dediler. Yukarıda yer alan bir yazıya göre en uzun karayılan ölçüsü 2.00 m. imiş ama ben eminimki gördüğüm hayvanın uzunluğu 2 metrenin üzerinde idi.
Sanırım bir daha karşılaşırsam daha soğukkanlı olacağım ve onu fotoğraflayabileceğim. Ancak itiraf edeyim ki onu hala aklımdam atamadım ve tekrar karşılaşmaktan mutlu olacağımı da sanmıyorum. Çok muhteşem bir yaratık olduğu su götürmez ama uzak olmak lazım diye düşünüyorum.


Düzenleyen hosseda : 09-08-2015 saat 22:20
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön