View Single Post
Eski 29-05-2008, 22:28   #4
seleste
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Sayın Ali Bey,

Başlığı açmışsınız, ilginize teşekkür ederim. İnternet bağlantımda bir sorun var, fotoğrafları ımageshack ile yükledim, böyle daha kısa sürdü, umarım sorun olmaz.

Sizinle yazıştıktan sonra, bonsai başlıklarının bir bölümünü daha okudum. Gözüm korkmadı desem yalan olur. Bonsai, yalnızca heves ve emekle yürütülebilecek kadar basit değil.

Yapmak istediğim iki şey var.

- İlki, okul bahçesinde bir " minyatür doğa " oluşturmak. Bir masal atmosferi yaratmak istiyorum. Yukarda eklediğim resimlere benzetebilsem, ne güzel olurdu. Minyatür bir orman, Kaf Dağı'nda bir kule, az ve uz gitmekle tükenmeyecek çöller vs, içermeli. Kullanışlı bir tasarım olması için ayrıntıları düşünüyorum.

- İkincisi, bir sanat dalı olarak ve farklı kültürleri tanıma amacıyla, çocuklara bonsaiyi tanıtmak. Burada bir kaç sorun var. Öncelikle, seçeceğimiz bitki hızla yaşlanmalı, dayanıklı olmalı, her türlü beceriksizliğe dirençli olmalı. Çocukların bazıları için, bitkinin ölümü yıkıcı olabilir. Birkaç yıl sonra çocuklar başka sınıflarda olacağı için çalışmanın sonuçlarını gözleyemezlerse, çalışmamız amacına ulaşmaz.

Diğer sorun, 8 yaşında bir çocukta psikomotor beceriler yetişkinler düzeyinde olmadığına göre, el becerisi ve ustalık isteyen budama gibi işleri gerektiği gibi yapamazlar. Herhangi bir eğitim etkinliği, çocuğun başarısız olmasıyla sonuçlanmamalı ve çocuğun kendisini mutsuz ve beceriksiz hissetmesine yol açmamalı. Kesici aletler en kolay halledilebilecek sorun; yetişkin nezaretinde yapılır ve gerekli güvenlik tedbirleri alınırsa sorun yaşanmayacaktır.

Okulların kapanamsına 1 hafta var, bu yaz biraz üstünde çalışırsam, önümüzdeki yıl yeterli bir rehberlik yapabilirim gibi geliyor. Benim görevim bir ışık yakmak.

Bu koşullarda, bonsai tanıtımı için, en uygun bitki, patates. (mi ? )

İlk konu, okul bahçesinde minyatür doğa , bu başlıkla tam ilgili olmadı. Düşündüğüm alanı fotoğrafını çekeyim. Başka başlıkta mı ele alalım ? ( Bu forum gerçekten çok kapsamlı ve karışık, bir yeni üye itirafı

Görüşmek dileğiyle.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön