View Single Post
Eski 28-05-2008, 15:05   #3255
Baykol
Yeni Üye
 
Baykol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2008
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi müge35 Mesajı Göster
Sevgili baykol,mum çiçeğine nasıl bakıyorsun,bilgi verirmisin.Teşekkürler.

Sevgili Müge

Aslına bakarsanız yaklaşık bir senedir mum çiçeğim var ve hem bilmediğimden hem de yanlış birşey yapıp kaybetme riskini göze alamadığımdan çok özel bir bakım yapmadım, yani fazla dokunmadan kendi gelişimine bıraktım.

3 ayrı saksıda oldukça sağlam köklenmiş olarak çok uzun süredir yaşamlarını sürdürüyorlardı, İstanbul'dan zorlu bir taşınma ile Antalya'ya ulaştılar. Orada tüm gün güneş alan kapalı bir bakonda istikrarlı bir şekilde açmaktaymışlar. Buraya geldiği sene çiçek vermedi, sanırım yerine alışma süreci içinde idi.

Gelmeden önce yaprakları olduça açık yeşildi, fakat burada, sabah güneşinden biraz nasibini aldığı bir yerde bulunuyor (malum Antalya güneşinden sakınmak gerekir diye düşündüm) ve yeni verdiği tüm yapraklar olduça koyu bir yeşil hal aldı.

Daha sonra araştırmaya başladım ve buraya bu şekilde ulaştım. Elimde herkesin bu kadar özlemle beklediği, baktığı ve büyütmeye çalıştığı bir çiçeğim olduğunu bu sayede öğrendim. Henüz açmış halini hiç görmediğim için de oldukça büyük bir merak içerisinde konu başlığını hatmettim

Şimdilerde buradan edindiğim bilgiler ile sağlıklı kalmasına çalışıyorum. İlk çeliklerimi aldım, suda köklendirilmesi tavsiye edilmiyor olsa da, denemek istedim, bakalım ne şekilde sonuçlanacak.

İlk geldiklerinde saksılarını değiştirdim. Saksıdan çıktıklarında tamamen kök sarmışlardı, ben de sadece 1 boy büyük bir saksıya altına ve yanlarına toprak ekleyerek yerleştirdim. Onun dışında da tecrübeleri dinleyerek toprağı kurumadan su vermedim, fazla suyu olursa tabakta bırakmadım, mümkün olduğunca uzayan dalları iple destekleyerek yukarı astım.

Buraya koymak için fotoğraf çekerken de ilk çiçek tomurcuklarını keşfettim, büyük bir heyecanla bekliyorum, bakalım ne kadar sürede çiçeklerinin o inanılmaz görüntüsü ve anlatılan tatlı kokusu ile tanışabileceğim

Burayı okurken açan çiçeklerinden bahsedenlerin heyecanlarına özenerek, "ben bu mum'um açtığını göremeden göçüp gideceğim" hissine kapılmadım desem yalan olur

Şimdi bir umut bekliyorum...

Sevgilerimle.

Galerim
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=31421


Düzenleyen Baykol : 20-07-2018 saat 14:24
Baykol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön