View Single Post
Eski 23-05-2008, 14:19   #57
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Benim de bahçemin iki yanı yüksek duvarlarla çevrili. Her koşulda (güneş, gölge) büyüdüğü için ve kışın da yeşil kaldığı için aralıklarla hedera diktik. Hedera ilk sene yavaş gelişiyor ama duvara tutunmaya başladıktan sonra hızlı bir gelişme gösteriyor. Eğer duvarın üst tarafına dikme imkanınız varsa aşağıya sarkması daha kolay olur.

Dökülen yaprakları çime zarar vermesin diye çim olmayan arka kısıma, hederaların arasına amerikan sarmaşığı daldırdım.Çabuk gelişiyormuş, tırmanması için tutunacağı bir şeyler yapmak gerekiyor.

Kalan güneş alan yerlere de mor salkım (çok çabuk büyüyor), hanımeli, çarkıfelek, clematis diktim. Bunların hepsi çok hızlı gelişme gösteriyor. Acem borusunu da çok severim ama çok fazla arı topladığı için dikmeyi düşünmedim.

Yeriniz kısmen de olsa güneş alıyorsa caretta'nın da yazdığı gibi aralara bir çok çiçekli bitki ilave etme şansınız var. Maalesef İstanbul'da begonvili çok büyütme şansımız olmuyor.

Tek türde bitkiyle düz bir duvar görmektense her mevsim farklı sürprizler yapan bitkileri karıştırırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön