View Single Post
Eski 23-05-2008, 13:02   #60
lizard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: İzmir - Saraykent 6
Mesajlar: 141
Alıntı:
Bundan önceki makinam da canondu ve tamiratını bile yaptıramayıp yenisini almak zorunda kalmıştım.
Canon kullanıcılarından forumlarda buna benzer çok fazla sayıda şikayet okumuştum. Sanırım Nikon bu konuda Türkiye'de daha iyi bir durumda.

Ben de daha önce filmli, 2.1mp dandik bir dijital, 6mp sony dsc-s600 kullandım ve sonunda hayallerimi süsleyen Nikon D70s kullanmaktayım.
Açıkçası fotoğraf makinesi alırken öncelikle kendinize neden diye sormanızı tavsiye ederim. Elimin altında bulunsun gittiğim gördüğüm yerleri kaydedeyim anı olsun derseniz eğer kesinlikle tavsiye edeceğim tek makine sony'dir. Buna da çok fazla para harcamanıza gerek yok. 6 Mp kesinlikle işinizi çok çok fazla görür. Sony'de bu kadar ısrarcı olmamın tek sebebi objektifidir. Vario - tessar objektifle son derece keskin ve net görüntüler almak mümkün.
http://drummerlizard.deviantart.com/gallery/
bu adresten hem nikon d70 hem de sony dsc-s600 ile çektiğim fotoğrafları görebilirsiniz.
Arada ne fark var derseniz en önemlisi ufak compact makine ile çektiğiniz fotoğraflar üzerinde oynama yapmanıza çoğunlukla gerek olmaması. D-SLR ile çekilen fotoğraflara mutlaka ama mutlaka ufak ince ayarlar yapmanız gerekli. Bu da ek bir zahmet demektir. Bunun dışında herşey kişinin görüşüne ve yaratıcılığına kalmıştır.
Tabii D-SLR alınca makine almakla bitmiyor, çantası, tripod'u, flaşı, objektifi, lensi, temizlik seti vs... derken işin cılkı çıkıyor.
Geçen haftasonu Olimpos festivale giderken makinemi yanıma alamadım malesef. Çünkü koca çantası ile taşımak zor, çadır ortamında gözkulak olma derdi var ödediğim parayı düşününce ve öyle deniz kenarı, toz toprak alanlara taşımadan önce 2 kez düşünmek gerekiyor. Compact bir makinem de olmadığı için 4 günlük tatilde tek bir kare bile fotoğraf çekemedik. Böyle de bir sorun var tabii.


D-SLR olarak eğer bu işten para kazanmayı düşünmüyorsanız Nikon D70 kesinlikle harika. Çektiğim fotoları

lizard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön