View Single Post
Eski 21-05-2008, 21:50   #10
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard Mesajı Göster
Çok teşekkürler İzzet Bey. Aslına bakarsanız ben de hiçbir ilaç kullanmadım şimdiye kadar. Hem dediğinize katılıyorum doğada dengeye bırakmak gerekli herşeyi. Hem de evimde sıkıntısını bahçedeki bitkilerle atan bir kedim var. Ayrıca maddi amaçla yetiştiricilik yapmadığım için verim düşüklüğü, fide kaybı gibi durumlar benim için sorun olmamakta.

Zaten bahçemde en fazla 10 fidelik yer olmasına rağmen ne olur ne olmaz diye 50 adet tohum ekmiştim. İlla ki bir kısmı börtü böceğe yem olmalı, bir şekilde ekosisteme girmeli

Hem ilk fotoğraftaki hem de alttaki fotoğraftaki durum aynı sorundan mı kaynaklanmakta? Bu fotoğraflar farklı fidelerden çekildi çünkü.
Üstteki resimdeki yaprak galeri sineği larvası büyümüş, yaprakta beslenmiş, belki de yaprak zarını yırtarak çıkmış,alt resimdekinde ise sanırım yumurtadan yeni çıkmış.
Genellikle alt yapraklardaki galeriler geniş ve uzun olur, eğer üst yaparaklardaki galeriler alttakilere göre inceliyorsa yaprak galeri sineklerinin larvalarında parazitlenme vardır. parazitlenen zararlı larvası zarar yapmaz, hareketsiz olur, doğal düşman bu larvanın bedenine yapışık olarak onda beslenir. ince galerilerin açıklaması budur. Bu görüntü var ise kesinlikle ilaca başvurmaya gerke yoktur.
Bir de ; bizi domates zararlıları ile ilgili yetiştiren uzmanlar derdi ki : "domatesin yaprak alanının % 20'si zararlılardan arta kalsa normal üretim için yeter"

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön