Malbman, kısaca anlatmaya çalışayım.
Boğazlama, domatesin daha fazla kök çıkarıp, daha sağlam(kalın) bir gövdeye sahip olması için yapılan bir işlem.
Bitkinin uzayıp giden gövdesinin etrafına toprak doldurularak yapılıyor. Genelde 4 aşamada tamamlanıyor işlem. Saksı boyunun 1/4'lük kısmına doldurulan toprağa dikilen fide, boyu uzadıkça, önce kalan saksı boyunun 2/4'ü, sonra 3/4'ü ve son olarak da 4/4'ü dolduruluyor toprakla. Aşağıya çizdiğim kabataslak şekil daha açıklayıcı olacaktır .
Dilerseniz bu işlemi 3 aşama halinde de yapabilirsiniz. Saksının yarısına toprak ekleyip kalan yarısına da 2 aşamada eklersiniz toprağı. Kolay gelsin.
