agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni41Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-05-2008, 18:23   #11
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Malbman, kısaca anlatmaya çalışayım.

Boğazlama, domatesin daha fazla kök çıkarıp, daha sağlam(kalın) bir gövdeye sahip olması için yapılan bir işlem.

Bitkinin uzayıp giden gövdesinin etrafına toprak doldurularak yapılıyor. Genelde 4 aşamada tamamlanıyor işlem. Saksı boyunun 1/4'lük kısmına doldurulan toprağa dikilen fide, boyu uzadıkça, önce kalan saksı boyunun 2/4'ü, sonra 3/4'ü ve son olarak da 4/4'ü dolduruluyor toprakla. Aşağıya çizdiğim kabataslak şekil daha açıklayıcı olacaktır .


Name:  pene1.gif
Views: 917
Size:  33.3 KB


Dilerseniz bu işlemi 3 aşama halinde de yapabilirsiniz. Saksının yarısına toprak ekleyip kalan yarısına da 2 aşamada eklersiniz toprağı. Kolay gelsin.


Düzenleyen Penelophe : 14-05-2008 saat 23:50
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025