View Single Post
Eski 13-05-2008, 14:44   #4
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Ağaç insana birşey yapamaz ama ağaçlar ile ilgili kanunlar yapar.

Merhaba,

Ağaç, doğanın vazgeçilmez ve en güzel parçalarından birisidir. Öneminin giderek daha çok farkına varıldığı bu günlerde, Ağacı sevmeyecek ve korumayacak insan olduğunu da zannetmiyorum.

Ancak kraldan fazla kralcı olan kişiler tarafından düzenlenen kanun ve kurallar ile bu kanun ve kuralları acımasızca uygulayanlar yüzünden insanların ağaca olan sevgileri azaltılmaktadır. Veya rakipleri yapılmaktadır.

Böyle şey olur mu? demeyin. Biraz araştırma yapacak olursanız, ülkenin neredeyse 1/10 unu ilgilendiren orman davaları olduğunu görürsünüz. Peki bu davalar neyin nesi diye biraz araştırırsanız gerçekler ortaya dökülüverir.

İşte o zaman ağacın esasında size karşı kullanılan bir ceza aracı olduğunu farkeder ve ağaçtan uzak durmaya karar verirsiniz.

Etrafınızda anlatılanlara önce inanmak istemeseniz de, orman idaresiyle ilk probleminizde köylülerin neden tarlalarında ve arazilerinde kendiliğinden yetişen ağaçları yok etmeye çalıştığını anlar ve kanunlar ile onlara başka çıkar yol bırakılmadığını anlayarak üzülürsünüz.

Ormanı korumakla görevli kişiler kağıt üzerindeki sayılar ile uğraşa dursun ormanlarımız yok olur gider. Sebebini araştırmak da kimsenin aklına gelmez. Akşam olunca cezalandırdığı köylü orman görevlisine olan hıncını esasında dost olduğu ağaçlardan çıkarır. Ama kimsenin umurunda değildir.Herkes ağaçlar için en doğrusunu yaptığını zannederek huzur içinde uyur.

Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 22-08-2008 saat 15:55
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön