View Single Post
Eski 12-05-2008, 17:40   #10
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili denizakvaryumu, Tabiiki perlitin üstünün kapalı olması avantajdır. Buharlaşma minumuma düşer ayrıca açık olan perlit tahmin ediyorumki güneş ışığında kısazamanda yosunlanır. buda istenmeyem birşeydir besine ortak olmak ama en önemlisi buharlaşma.
Bitkinin gece sulanmasına gelince bence lazımdır güneşin batmasıyla hayat bitmiyor. Bir serada belki değişik düşünmek makuldür bitki ğün ışığımda olduğu kadar besin istemiyebilir, ama açık havada hele birde rüzğar uçuruyorsa bitki sabaha kuruya bilir.Gündüz 15 dakika sulayıp 15 dakika duruyorsa gece 15 dakika sulayıp örnegin 45 daki durması ne işe yarar bilmiyorum ama beslenmeyi menfi yönde etkiliyeceğini düşünüyorum.
Aslnda eriyik tankının termostatik bir ayarla hep ayni derecede tutulması (tabiiki gündüz ve gece farklılıkları düşünülerek)ve kök bölgesinin hep aynı sıcaklıkta tutulması büyük önem taşır. Nekadar aralıklı sulanırsa kök bölgesi ısısıda okadar farklılıklar gösterir
Sık sulanması bu farklılıklarıda askariye indirir. Onun için modern seralarda konrol parametreleri çoğaldıkça profösyönel bir çalışma bilgisayar kontrolüne ihtiyaç göstermektedir.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön