View Single Post
Eski 12-05-2008, 10:21   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Çok Ağaç dikmeliyiz, Çook .

Merhaba.

Çok Ağaç dikmeliyiz, Çok. Ne kadar dikersek yetmez. Daha çok dikmeliyiz.

Esasında bir taraftan dikerken, diğer taraftan daha çoğunu katlediyoruz. Bunu bazen devlet,bazen hükümet, bazen biz yapıyoruz. belki farkında olmadan yapıyoruz ama yapıyoruz.

Her belediye seçimlerinden sonra, yönetime gelen belediye,eski belediyenin yaptığı işler iyi veya kötü olsun mutlaka değiştirip yenisini yapar.Bu sanki kural haline gelmiştir. Ben Altunizade de oturuyorum.Birkaç hafta önce yanıbaşımızda bulunan birkaç ağaç da belediye tarafından kesildi. Sebep yol genişletmesi ve kaldırım çalışması imiş.

Halbuki yol genişlemedi, kaldırımlarımızda zaten yeni sayılırdı. Ama ağaçlar yok oldu. Şimdi aynı belediye ağaç dikmeye uğraştığını göstermek için türlü oyunlar sergiliyor. Tabi kendi adamları

Altunizade kavşağı ve Millet Parkı da aynı durumda. Ben Özel Moran Lisesinde okudum. Devamlı Millet Parkına kaçıp türlü oyunlar oynardık. Hüseyin Rahminin bir romanında bahsediliyormuş ve içinde atlı arabalarla geziliyormuş. İşte o güzel park burası. Ama şimdi bırakınız arabayla gezmeyi, yaya bile gezemezsiniz.Her yere beton dökmüşler. İsmi çevre düzenlemesi.

Peki bütün bu yanlışlıklara karşılık biz ne yapıyoruz. Evimizde vah,vah diyoruz. Ağaçların kesilmesi veya başka bir yanlış doğa düzenlemesi bizi ilgilendirmeli. Binlerce YTL' harcayıp, Çevreyolunun ortasında kalan ağaçlık alanı da düzenlediler eskisinden kötü olması bir yana, bir sürü ağacı da kestiler. 1.Köpü yoluna girmek için hepimiz hergün önünden geçiyoruz.Güzel olmuş mu?

Artık seçilmiş de olsalar görevlerini yanlış yapanlara müdahale etmek zamanı gelmedi mi? Belki birkaç Ağacı kurtarabiliriz.

Selamlar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 27-06-2008 saat 13:58
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön