View Single Post
Eski 12-05-2008, 01:19   #92
Evaca
Ağaçsever
 
Evaca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2008
Şehir: İzmir / Urla
Mesajlar: 83
Ve Yelken Çiçeği'min bakım süreci ve sonrası

Bakım sürecinde neler yaptığıma gelince;

1- ''Şimdi seni hayata döndüreceğim, mini mini beyaz yavruların olması için sıkı bir bakımdan geçeceksin kızım.'' dedim.. Sonra konuşa konuşa onu duruma hazırlamaya çalıştım. Ne de olsa acemi biri bakım yapıyordu

2- Saksısından toprağıyla beraber çıkardım. Zaten kökleri sayesinde toprak özel çaba olmazsa ayrılmazdı.

3-Çok sık minik yapraklı bir gövdesi olduğu için ilk iş bir makasla sararmış ve kurumuş yaprakları mümkün olan en dip noktadan kestim.

3- Ana köke zarar vermemeye olağanüstü gayret ederek 3 parça köklü yaprak almaya çalıştım. Başarılı olup olmadığım şüpheli. Çünkü neredeyse kök yok gibi bir şey. Tabii benim kökten kastım salkım saçak dallar.. Beyaz sağlam bir gövdesi var aldığım iki-üç yapraklı parçaların.

4- Aldıklarımı 1 dakika aspirinli suda beklettim. Ve ardından bir tanesini kağıt bardağa toprak koyarak diktim. Can suyu ve bir kaç damla oksijenli su verdim. Diğerleri ph oranı 7,5 olan su içinde bir bardakta ne yapmam gerektiğini öğrenmem için bekliyorlar.

5- Bir çay bardağı kadar toprakla karışık gübremi, çiçeğimin toprağıyla mümkün olduğunca karıştırdım ve ilave ettim. (Gübrenin ne gübresi olduğunu bilmiyorum. Bizim yandaki park için caddeye dökmüşler. Gözüm kaldı. Dayanamayıp izinle 1 poşet almıştım.)

6- Beyazlardan özensin de beyaz çiçekler açsın diye saksımın kenarını beyaz tülle kapladım. Ve şimdi de annelerinden ayırdığım yavrucuklara ne yapmam gerektiğini merak eder bir haldeyim. Ayrıca kızımın yaptığım bakıma olumlu sonuç vermesini diliyor, sabırsızlıkla bekliyorum...


Gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri.. Bu arada su dolu bardakta bekleyen yavru yelkenciler için önerilerinizi bekliyorum..

Saygılarımla..




BAKIM SÜRECİ VE SONRASI

Eklenen Resimler
   
Evaca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön